Stage+D (2).jpg
06/06/2024Allò que no et pots perdre a Sónar+D 2024: explorant el futur de les indústries creatives més enllà de la música

Sónar+D 2024 és el veritable cor creatiu de Sónar de Dia, amb més de 70 activitats més de 100 projectes exposats durant els 3 dies de festival. Amb una gran diversitat de propostes, idees, experiments i instal·lacions, el programa està dividit en set categories, cadascuna d’elles pensada per mostrar un camí diferent, que travessa tots els escenaris, espais i formats del festival.

 

Recorda que les activitats que tenen lloc entre les 10:00 del matí i les 15:00 de la tarda únicament estan obertes al públic que tingui un SonarPass+D o un Sónar by Day Pass. Si vols ampliar la teva experiència a Sónar de Dia al màxim, encara ets a temps d’aconseguir un ticket. 

 

Comença el teu viatge

 

 

AI & Music powered by S+T+ARTS

 

L’aplicació creativa de la IA generativa és un dels usos més importants -i menys explorats- d’aquesta tecnologia revolucionària. Abastant música pop, art sonor, performance audiovisual i més, aquest programa reuneix les propostes més interessants del moment, destacant el paper de la IA generativa en la creació musical i apuntant cap al seu futur.

 

Reunim figures pioneres en l’ús de la IA en la música i el disseny d’instruments musicals al fòrum ‘We Are The Music Makers’ i et convidem a descobrir eines com Rave (presentada per Ircam), CombobulatorStable AudioAudioStellar, que estaran a Project Area. A més, sempre pots sumar-te a les nostres ‘Tardes de Prompting’ amb Stability AI.

 

 

IA creativa, ciència i societat

 

Aquí abastem les interaccions entre la ciència, la tecnologia i la societat. Des de debats sobre l’ètica entorn de l’adopció massiva de la IA fins a discussions sobre l’impacte social dels avanços tecnològics, passant pel so del fons del mar, la criptozoologia especulativa, la literatura en temps de IA i més.

 

Stage+D acollirà les conferències audiovisuals de dos escriptors, Tim MaughanJoanne McNeil, que oferiran una mirada crítica, a mig camí entre la realitat i la ficció, sobre l’impacte de la IA en aquests camps. D’altra banda, la IA ens transportarà a una de les capes més desconegudes de l’oceà, el mesopelàgic, de la mà de l’oceanògraf Joan Llort i els artistes Entangled OthersDaphne Xanthopoulou, qui, a més, tenen una instal·lació al veí Pavelló Mies van der Rohe.

 

Project Area, podràs esbrinar allò que una IA ‘realment’ pensa de tu de la mà de mots amb AI & Me: The Confessional and AI Ego i com Andy Gracie es meravella davant les complexitats dels sistemes binaris i les seves interaccions (presentat per la catalana .NewArt { foundation;}).

 

 

El futur de les indústries creatives

 

Moda, cinema, ball i coreografianoves maneres d’experimentar l’art: la innovació no està restringida al món de la música. Explora les tendències més emocionants i les noves formes de producció i distribució de contingut.

 

 

Descobrirem els secrets de la immersivitat amb l’enginyer que va dissenyar la il·luminació de l’espectacular The Sphere de Las Vegas i l’estudi responsable de (entre moltes altres) l’última gira de Madonna. També coneixerem com posar màgia a una conferència amb la comissària tech de TED Talks i ens submergirem en les aigües més innovadores del ball i la coreografia amb Kianí del ValleGabber EleganzaTianzhao Chen al fòrum ‘Dance Dance Revolution’.

 

 

Cinema, visuals i disseny

 

Un espai per descobrir les darreres tendències i tecnologies en la creació de contingut audiovisual impactant. Des d’efectes visuals innovadors, escultures sòniques i vibracionals i manipulació digital de senyals analògics fins a tècniques de narració visual d’avantguarda.

 

És imperdible el programa associat al +RAIN Film Festival organitzat juntament amb la Universitat Pompeu Fabra, o la conversa amb Smith and Lyall, qui porten tota una carrera ideant la identitat visual de The Chemical Brothers. Un passeig per Project Area et portarà a descobrir els innovadors projectes d’Arts Korea Lab, la selecció de Realitat Virtual de Realities+D, presentada per FABBULA en col·laboració amb Octobre Numérique - Faire Monde, i, per descomptat, les ‘Tardes de Prompting’, presentades per Krea.ai.

 

 

Digital Identities

 

Estem davant xerrades, fòrums i shows que reflexionen sobre qui som en el món digital i com interactuem amb aquesta realitat.

 

Sobre l’escenari, són imprescindibles els shows de Team RolfesMyriam Bleau & Nien Tzu Weng i el ritual de 6 hores d’ASIANDOPEBOYS. A Project Area, la peça de Harriet Davey és imprescindible, com ho és també Laura AI de LOWKEYMOVES. Però… què defineix més la nostra identitat que la moda? Ens endinsarem en el present i el futur de la moda digital a una talk presentada per Vogue Business amb Leanne Young, de l’Institute of Digital Fashion, i la directora creativa Isabelita Virtual.

 

 

Disseny sonor i music-tech

 

Un espai a part dins de Project Area per mostrar noves eines de producció musical tècniques de disseny de so envolupant, que estan transformant la forma en què creem i experimentem la música.

 

Qui hauria dit que en l’era de la IA triomfarien els sintetitzadors modulars! Fabricants de renom com Befaco Endorphin.es presentaran els seus mòduls; Moth Quantum, les seves innovadores eines per fer música amb computació quàntica; Nina Protocol, la seva plataforma web3; i Love Hultén, els seus sintetitzadors únics fets a mà (presentats per designboom).

 

 

Gaming i més enllà

 

Una mirada al futur de l’entreteniment interactiu i com aquest està evolucionant per assolir noves fronteres.

 

Estem davant una aproximació als videojocs com a excusa per explicar històries i com a tecnologia per crear experiències que transcendeixen la pantalla. El treball de Rhett Tsai, presentat per Casa Asia, ens convida a reflexionar sobre els conflictes bèl·lics actuals. Team Rolfes ens proposen un dispositiu de previsualització virtual “molt patentat i perillosament no testat”. I Gabriel Helfenstein (Fantasia Malware) ens fa pensar sobre la burocràcia més kafkiana. Després, podràs entrenar les teves habilitats en matèria de prompting amb l’arcade Prompt Battle Training Station de Sebastian Schmieg, sense oblidar que una part de la comunitat gaming està involucrada en la web3. Per a això, és imprescindible no perdre’s el workshop ludificat sobre DAOs de Sarah Friend.

 

Sónar+D se celebra al recinte de Sónar de Dia de 10:00 a 21:00 els dies 13 i 14 de juny de 15:00 a 21:00 el dissabte 15. Amplia la teva experiència a Sónar de Dia aquí.