Joanne McNeil ‘Stories from the AI Underclass’Talk
Joanne.jpg
US
divendres 1417:00 - 17:30
Stage+D
Explorant el treball ocult que impulsa a la IA i com la tecnologia està convertint el treball en quelcom més alienador. Visuals d’Studio Estampa.

Amb Lurking, l’escriptora i crítica cultural Joanne McNeil va donar un gir de 180 graus a l’hora d’explicar la història d’internet, no des de la perspectiva dels seus creadors, sinó d’aquells que l’habiten, explicant com tots ens acabem convertint en ‘usuaris’. Des d’aleshores, s’ha dedicat a la ficció: la seva càustica primera novel·la Wrong Way se centra en el capitalisme de risc, la intel·ligència artificial i les start-ups ‘disruptives’.

 

A Sónar+D, aquesta prolífica escriptora i crítica -entre els seus articles destaquen els de Frieze, Los Angeles Times, Wired i Boston Globe- dirigeix la seva mirada a la fascinació de la societat per la capacitat de la IA per remodelar el treball tal com el coneixem. Juntament amb els visuals, creats especialment per a aquesta obra per l’estudi d’‘arqueologia digital’ Estampa, mostrarà com les eines dissenyades per fer la vida més fàcil es beneficien d’una mà d’obra sense cost, contribuint al fet que el treball sigui cada cop més alienador per a una gran part de la població mundial.