Dance dance revolutionForum
S2024-BCN_DanceDanceRevolution_FichaWeb.png
INT
dijous 1318:00 - 19:00
SonarÀgora
amb Gabber Eleganza, Kianí del Valle, Meritxell de Soto i Tianzhao Chen (ASIANDOPEBOYS). Moderat per Sabel Gavaldon (MACBA)

El ball sempre ha estat un element fonamental a Sónar, ja sigui a la pista o sobre l’escenari. Enguany, ballarins i coreògrafs prenen el protagonisme a Sónar de Dia i Sónar+D, amb una sèrie d’espectacles que presenten al ball com un mitjà radical per a l’exploració, l’experimentació i la narració. Acompanya’ns en una taula rodona amb alguns d’aquests intèrprets, mentre explorem com estan ampliant els límits de la coreografia, en diàleg amb la tecnologia i la ciència, així com amb la cultura pop i de club.

 

La conversa estarà moderada pel Cap de Programes del MACBASabel Gavaldon, un fidel devot del ball, conegut pel seu comissariat de l’exposició Elements of Vogue: A Case Study of Radical Performance.

 

Gabber Eleganza va començar com un arxiu online fundat per Alberto Guerrini per explorar el hardcore, la cultura rave i l’estètica post-rave. Ara, és un projecte multidisciplinari que abasta DJing, música, moda, instal·lacions artístiques i, per descomptat, ball. El hakke, el furiós estil de ball que va sorgir de la cultura hardcore a Països Baixos, ha estat al centre del seu treball des del principi, com es veu en el seu actual projecte ‘The Hakke Show’.

 

La porto-riquenya Kianí del Valle és ballarina, coreògrafa, directora i comissària de performances. Prolífica col·laboradora i intèrpret en solitari, en l’última dècada ha girat amb les seves pròpies obres i ha treballat amb artistes que van des de Labrinth i Bad Bunny fins a Floating Points i Lyra Pramuk. Actualment, és directora i coreògrafa del seu propi KDV PERFORMANCE GROUP i el seu treball combina a la perfecció la dansa contemporània i les arts escèniques amb altres disciplines, com el cinema, la fotografia, la tecnologia, les instal·lacions artístiques i la cultura pop. Les seves creacions aprofundeixen en una àmplia gamma de temes, com l’ascendència caribenya, la embruixologia, les pràctiques rituals, els viatges migratoris, les experiències paranormals i l’impacte del colonialisme a les societats modernes.

 

Meritxell de Soto és una DJ i artista performer establerta a Barcelona, els sets multi-gènere de la qual emfatitzen la fisicalitat de la música electrònica, amb sessions plenes de suor dissenyades per atreure públics FLINTA a primera fila. El seu projecte de performance Espai Segur explora el concepte d’espais segurs dins del club, utilitzant tot el seu cos per utilitzar els CDJ com a part d’un mix coreografiat en directe.

 

Tianzhao Chen és la ment darrere de la performance multidisciplinària i el col·lectiu d’arts visuals ASIANDOPEBOYS. L’abast del seu treball arriba a tot, des de les belles arts i l’estètica d’internet fins a la cultura tradicional xinesa i la dansa teatre Butoh japonesa. Es manifesta en actuacions intenses i de llarga durada que desdibuixen els límits entre la instal·lació i la performance, amb múltiples intèrprets i aclaparadors temes visuals i sonors.