We are the music makers… AI & MusicForum
S2024-BCN_WeAreTheMusicMakers_FichaWeb (1).png
dijous 1312:30 - 14:00
SonarÀgora
amb Anna Xambó (C4DM-QMUL), Magda Polo (UB EKHO), Rob Clouth, Sergi Jordà (UPF) i Thor Magnusson (Intelligent Instruments)

AI & Music powered by S+T+ARTS 

 

 

Des que Sónar va acollir l’AI and Music S+T+ARTS Festival el 2021, la Intel·ligència Artificial ha passat de ser un tema debatut a panels a una eina àmpliament utilitzada per a la producció musical. En aquest fòrum obert, un panel de músics, investigadors/es, artistes i acadèmics/ques explicaran com utilitzen la IA en el seu treball, amb la participació i interacció del públic.

 

Anna Xambó és productora i investigadora de música electrònica experimental. Actualment, és professora titular de So i Informàtica Musical al Centre for Digital Music (C4DM), School of Electronic Engineering and Computer Science, de la Queen Mary University de Londres. El fòrum estarà moderat per Gunseli Yalcinkaya, articulista a Dazed, els escrits de la qual exploren la tecnologia i la cultura d’Internet, amb especial atenció als mites i ideologies modernes arrelades a aquests sistemes.

 

Magda Polo Pujadas, catedràtica de música, dirigeix el grup de recerca EKHO a la Universitat de Barcelona, un equip interdisciplinari centrat en música conceptual híbrida amb la IA, la música electrònica i els paisatges sonors. Després de la presentació de ‘The Right Way’ del raper LEÏTI, creat per IA, a Sónar 2023, està treballant en un nou projecte centrat en Yoko Ono i titulat ‘Yoko Ono’s Suite’.

 

Rob Clouth és un artista multidisciplinari que explora la música electrònica, l’àudio computacional i el new media. Amb 20 anys d’experiència creant DAWs, recentment ha fet el salt a la live performance, creant música electrònica en directe i sense loops, així com visuals mitjançant algoritmes. També és pioner en una tècnica assistida per IA que ha batejat com ‘cheatboxing’ i que li permet transformar la seva veu en qualsevol altre so en temps real.

 

El català Sergi Jordà és un innovador informàtic i investigador en tecnologia musical i intel·ligència artificial que actualment treballa al Music Technology Group (MTG) de la Universitat Pompeu Fabra. Forma part de l’equip que va crear l’instrument Reactable (utilitzat per Björk) i ara explora l’aplicació i les implicacions de la intel·ligència artificial en la música, a més d’estudiar els efectes de la música en el somni.

 

Thor Magnusson és músic, desenvolupador de software, investigador i professor. També dirigeix l’Intelligent Instruments Lab, un equip de recerca finançat amb fons europeus que estudia el paper de la IA en els nous instruments musicals i explora les aplicacions d’aquests avanços tant en la música com en altres camps.

Presented by S+T+ARTS S2024_Web_Logos180x88_STARTS+EU_PáginaPatros.png