20240509-BCN_Newsletter_timetables_GIF_NoticiaWeb (1).gif
09/05/2024Descobreix com la IA està canviant el so de la música amb AI & Music powered by S+T+ARTS a Sónar 2024

La música és a la frontera del desenvolupament i ús de la Intel·ligència Artificial el 2024. Aquest mes de juny, AI & Music powered by S+T+ARTS debuta a Sónar, amb un programa transversal de performances, xerrades, fòrums, workshops i exposicions que exploren els vincles entre la IA i la creativitat i interpretació musical. Totes les activitats tenen lloc a Sónar de DiaSónar+D i, excepte en un cas, estan obertes al públic general de Sónar de Dia.

 

 

SonarHall comptarà amb tres actuacions que desafien els gèneres, encapçalades dijous pel concert en directe de Sevdaliza, millorat amb intel·ligència artificial, purament físic i amb una clara visió de futur. Divendres, el mateix escenari acollirà el show conceptual ‘Models’ de l’innovador productor britànic Lee Gamble, coproduït amb el festival Unsound de Cracòvia. Basat en el seu àlbum més recent per a Hyperdub, rebutja la norma dels directes electrònics amb una actuació coreografiada per Candela Capitán. El mateix dia, Rob Clouth presentarà un set audiovisual algorítmic totalment improvisat.

 

A les set pantalles d’Stage+D, l’artista xilena Nicole L’Huillier oferirà una conferència audiovisual a la qual explicarà com relaciona la IA amb el seu treball de manera lúdica i innovadora. La radical artista performativa Myriam Bleau també explorarà com està integrant la IA en la seva pràctica, amb una xerrada especial abans del seu show col·laboratiu ‘Second Self’ juntament amb Nien Tzu Weng.


 

 

Totes dues activitats tindran lloc dijous, igual que la masterclass de l’artista visual Marta Verde, que explorarà l’aleatorietat de les obres generades per IA. Abans, les persones amb ticket de Sónar+D podran escoltar com artistestecnòlegs investigadors estan revolucionant el procés de creació musical al fòrum ‘We are the Music Makers’*. Dissabte, podràs experimentar els resultats de l’AI Performance Playground de Peter Kirn Cibelle Cavalli Bastos amb un showcase col·laboratiu especial concebut durant el seu hacklab intensiu de dos dies (dijous i divendres).

 

Qui prefereixi la part pràctica es podrà dirigir a Project Area, on hi haurà una secció especial d’exposicions interactives dedicada per complet a projectes d’IA i música, o participar en una de les nostres ‘Tardes de Prompting’. Uneix-te a Stability AI per perfeccionar les teves habilitats musicals i auditives; o aprèn a treure el màxim partit dels efectes visuals generats per IA amb Krea.aiBoldtron.

*Només amb ticket de Sónar+D