20231123-BCN_Web_Notícia_OpenCall+D01.jpg
23/11/2023Open Call: exhibeix el teu projecte a Sónar+D 2024. Termini ampliat fins al dimecres 10 de gener.

ATENCIÓ: L’Open Call de Sónar+D 2024 ja està tancada. El termini per presentar projectes i exposar-los a Project Area els dies 13, 14 i 15 de juny ha vençut.

 

--

 

Avui s’anuncia l’Open Call de Sónar+D 2024, que ofereix l’oportunitat d’exposar projectes a Sónar 2024 els dies 13, 14 i 15 de juny. Una gran oportunitat d’unir-se a la celebració més gran del talent creatiu a Barcelona per tal de continuar posicionant la ciutat com a hub global per a la creativitat, la recerca i la tecnologia.

 

Si formes part d’un estudi o start-up creatius, col·lectiu o organització que treballi en els camps de la creativitat, la recerca i la tecnologia, els teus treballs es podran exposar a Project Area, en ple cor de Sónar+D, el proper estiu. Es poden presentar propostes fins al dimecres 10 de gener de 2024.

 

Project Area és el nucli central de Sónar+D: un fòrum, una zona expositiva i un camp de proves obert a tots els i les assistents a Sónar de Dia, on la tecnologia creativa i l’art més innovador es troben amb recerques revolucionàries, visuals generats per IA i videojocs experimentals. Els projectes seleccionats s’exposaran davant milers de persones durant els tres dies de Sónar 2024.

 

Enguany, es busquen projectes, prototips, idees i productes que entrin en alguna de les següents categories:

 

 • Music & Sound*
  Productes, recerca, disseny i tecnologia centrats en la música o el so analògics o digitals.

 

 • AI and Music* 
  Projectes de recerca, disseny i tecnologia que combinen la Intel·ligència Artificial o el machine-learning amb la producció musical.

 

 • Avatars, Digital Beings, and the Metaverse 
  Treballs que exploren la simbiosi home-màquina i l’art de crear éssers digitals.

 

 • Experimental and artistic gaming
  Videojocs que traspassen fronteres i exploren noves narratives creatives.

 

 • Realities+D - Alternative Realities 
  Realitats Augmentades (AR), Realitats Virtuals (VR) i Realitats Esteses (XR).

 

 • AI and Film
  Projectes de recerca, disseny i tecnologia que combinen la Intel·ligència Artificial o el machine-learning amb el cinema i la producció cinematogràfica.

 

 • Blockchain experiments 
  Projectes i idees innovadores que facin ús de la tecnologia blockchain.

 


A qui va dirigida la convocatòria?

 

Aquesta convocatòria està dirigida a empreses tecnològiques creatives de nova creació, estudis creatius, universitats i institucions educatives, laboratoris creatius i centres de recerca.

 

*Tenir en compte que no s’acceptaran candidatures de DJ sets o qualsevol altre tipus d’actuació musical. Qualsevol aplicació que inclogui una proposta d’aquest tipus serà automàticament descartada.

 

 

Si creus que la teva idea encaixa a Sónar+D 2024, pots enviar la sol·licitud a través d’aquest formulari abans del dimecres 10 de gener. Consulta les FAQ per resoldre qualsevol dubte sobre com presentar la sol·licitud o sobre què busquem en aquesta Open Call.

 

Si us plau, llegir atentament la següent informació ABANS de presentar la sol·licitud:

 • · Sónar+D cobrirà els costos associats a l’exhibició durant el festival, però no cobrirà els costos de producció o desenvolupament de cap dels projectes.
   
 • · Els projectes han de ser adequats per ser exhibits a Project Area, dins de Sónar+D.
   
 • · S’accepten candidatures de qualsevol part del món. Les candidatures es poden presentar en anglès, castellà o català.
   
 • · No s’acceptaran candidatures per a actuacions musicals de cap mena, tampoc DJ sets.
   
 • · Un cop emplenada, la sol·licitud no es podrà modificar.
   

 

FAQ

 • · A qui va dirigida l’Open Call?
   
 • · Què és Sónar+D 2024?
   
 • · Quin tipus de projectes es tindran més en compte?
   
 • · Per què presentar el meu projecte a Sónar+D?
   
 • · On es presentarà el meu projecte a Sónar+D?
   
 • · Què m’oferirà Sónar+D per la meva participació?
   
 • · Com puc aplicar?
   

 

 

A qui va dirigida l’Open Call?

 

Aquesta Open Call va dirigida a artistes, creadors/es, empreses i start-ups creatives i tecnològiques, universitats i institucions educatives, laboratoris creatius i centres de recerca.

 

 

Què és Sónar+D 2024?

 

Sónar+D 2024 se celebra com a part de Sónar de Dia els dies 13, 14 i 15 de juny de 2024. Organitzat cada any des de 2013, és un esdeveniment “antidisciplinar” que explora com la creativitat altera el present i imagina nous futurs, amb especial atenció a la tecnologia i la innovació. En ell, es troba la programació més experimental i avantguardista de Sónar, una cuidada combinació de talks, exposicions, fòrums de debat i masterclasses, a més de performances d’avantguarda que van més enllà d’allò purament musical.

 

Dirigit tant a ments curioses com a destacats experts/es i especialistes, atreu cada any a Barcelona a una varietat d’artistes, dissenyadors/es, pensadors/es, creatius/ves, científics/ques i emprenedors/es, servint de casa comuna per a aquestes comunitats, de manera que aquestes puguin explorar els seus interessos comuns i conèixer-se entre si.

 

Des de 2022, Sónar+D està obert al públic general de Sónar de Dia, que pot visitar la majoria d’activitats i àrees, incloent Project Area i totes les actuacions a Stage+D i Complex+D. Una selecció d’activitats i àrees, inclosa la programació matinal de les jornades de dijous i divendres inaugurada el 2023, romanen disponibles exclusivament per a aquelles persones amb SonarPass+D o Sónar by Day Pass.

 

 

Quin tipus de projectes es tindran més en compte?

 

S’acceptaran candidatures de projectes que s’emmarquin en algun dels següents àmbits:

 

 • Music & Sound*
 • AI and Music*
 • Avatars, Digital Beings and the metaverse
 • Experimental and artistic gaming
 • Realities+D - Alternative Realities (AR, VR and XR)
 • AI and Film
 • Blockchain experiments 

 

*Tenir en compte que no s’acceptaran candidatures de DJ sets o qualsevol altre tipus d’actuació musical. Qualsevol aplicació que inclogui una proposta d’aquest tipus serà automàticament descartada.

 

 

Per què presentar el meu projecte a Sónar+D?

 

Sónar+D t’ofereix l’oportunitat de presentar el teu projecte, producte o idea davant un públic ampli, transversal i internacional. Exposaràs davant una audiència de milers de persones, anant de públic general a periodistes i potencials clients. 

 

També formaràs part d’una comunitat juntament amb d’altres participants i expositors, la qual cosa t’ajudarà a establir contactes, obtenir feedback de valor i inspirar-te amb altres projectes i productes.

 

 

On es presentarà el meu projecte a Sónar+D?

 

El teu projecte estarà exposat a Project Area, dins de Sónar+D, un espai que es va estrenar el 2023. En part fòrum i en part zona d’exposició polifacètica, Project Area connecta Sónar+D amb la resta del festival, presentant una varietat de llocs i stands on projectes, productes i idees (tant finals com en desenvolupament) es mostren juntament amb els seus creadors i creadores: professionals del disseny, artistes, empreses, start-ups, institucions de recerca i moltes altres organitzacions. 

 

Project Area està oberta al públic general de Sónar de Dia a partir de les 15:00 cada dia i en exclusiva per a qualsevol amb ticket de Sónar+D dijous i divendres al matí, el qual significa que el teu treball estarà exposat davant una audiència que inclou tant a públic general com a experts i especialistes. Fins i tot, podràs organitzar el teu propi workshop interactiu a Project Area, si t’interessa.

 

 

Què m’oferirà Sónar+D per la meva participació?

 

T’ajudarem a exposar el teu projecte a Sónar+D 2024, on formaràs part d’una comunitat dinàmica d’expositors de tot el món i on el teu treball es mostrarà als més de 25.000 assistents a Sónar de Dia. 

 

Et proporcionarem un espai físic per exposar a Project Area i cobrirem totes les despeses d’exposició (consum elèctric, assistència in situ del personal de Sónar+D, servei de neteja), a més de proporcionar una sèrie de pautes per muntar i desmuntar la teva mostra.

 

Tingues en compte que no es cobriran les despeses associades a la producció, promoció, desenvolupament o execució de cap dels projectes.

 

A més, també t’oferirem:

 

· A més dels teus 3 abonaments com a expositor/a, t’oferirem per cada projecte seleccionat 5 x SonarPass+D, que et donaran accés a totes les activitats de Sónar+D i a tot Sónar de Dia i Sónar de Nit.

 

· Accés al programa matinal exclusiu de Sónar+D dijous i divendres, que inclou masterclasses, panels i trobades amb la comunitat. Accés a Lounge+D, una zona de networking exclusiva amb bar i cafeteria reservada per a posseïdors/es de tickets de Sónar+D.

 

· Ajuda per difondre i donar visibilitat al teu projecte mitjançant els canals de comunicació de Sónar+D.

 

· Accés a la Networking App de Sónar+D, que et permetrà connectar amb tota la comunitat de Sónar+D.

 

· Descompte a l’hora de comprar tickets SonarPass+D addicionals.

 

 

Com puc aplicar?

 

· Envia la teva candidatura emplenant aquest formulari.

 

· La data límit per enviar candidatures és el dimecres 10 de gener.