20230809_Web-Phran-1200_675.png
09/08/2023SonarMix 027: Phran presenta ‘Vimana Discplay’ - Un soundsystem transcontinental

SonarMix 027 fa entrar la sèrie en un nou territori amb l’enregistrament del directe ‘Vimana Discplay’ de Phran a Sónar de Dia 2023.

 

Concebut com a un tribut als soundsystems mòbils de la seva Veneçuela natal -les ‘Minitecas’ dels 90 i els ‘Discplays’ de principis dels 2000-, el show va presentar Phran acompanyat sobre l’escenari per una ‘live band’ en directe composta per Chica AcostaRibesYlia, reelaborant i redoblant temes del seu catàleg. Per arrodonir l’experiència, va encarregar a Luís Carlos Mendoza (RGB Corp) i Luís Redondo (Inkclear) l’elaboració de visuals basats en el grafisme i les il·lustracions de la Miniteca (també està treballant en un ‘zine’ que recopila aquesta imatgeria icònica i que sortirà properament a través de Klasse Wrecks).

 

 

“Volíem oferir un set que estigués a mig camí entre els sets de Miniteca i la cultura bass music del Regne Unit,” explica el productor veneçolà, establert a Barcelona des de fa més d’una dècada. “Totes dues escenes són influències importants per a mi i, amb el directe, la idea era unir aquests dos mons,” afegeix. La cultura dels soundsystems afro-caribenys va ser un element essencial, tot i que sovint oblidat, en el naixement del hardcore britànic, mentre que el so de pioners veneçolans com DJ Babatr (el ‘raptor house’ del qual Phran ha contribuït de manera decisiva a donar a conèixer entre el públic occidental) està clarament influenciat per la cultura rave europea.

 

 

Al llarg de 47 minuts de música de ball hipnòtica i eufòrica, Phran i la seva banda posen al descobert aquesta herència compartida. Des de la percussió llatina del “Serpiente del Agua” de Dos Ritmos (tàndem que forma juntament amb Luca Lozano) fins al dancehall embruixat de “Yes Misael”, part del seu últim EP Fantascene, els diferents temes tracen una línia que va dels carrers de Caracas fins a un camp enfangat en algun lloc remot de la M25, als afores de Londres. Escoltat així, el so hiperactiu d’altres talls com “Powernap” (encara a estrenar en el moment en què s’escriuen aquestes línies) coexisteix en tots dos contextos simultàniament. Un autèntic xoc de sons.

Tracklist:

Phran - Vimana Discplay Intro

Phran - Serpiente del Agua (Vimana Discplay RMX)

Phran - Faylan (Vimana Discplay RMX)

Phran - Syntorama (Vimana Discplay RMX)

Phran - Aprieta (Vimana Discplay RMX)

Phran - Primero (Vimana Discplay RMX)

Phran - Momentos de Amor (Vimana Discplay RMX)

Phran - Powernap (Vimana Discplay RMX)

Phran - X Dimension (Vimana Discplay RMX)

Phran - Fantascene (Vimana Discplay RMX)

Phran - Yes Misael (Vimana Discplay RMX)

 

Crèdits:

Banda: Ylia (Sampler, Synths, Dubbing), Ribes (Octatrack, Mixer, Synths), Chica Acosta (MC, Samples, Percussió), Phran (MPC, Mixer, Dubbing)

Visuals: Luís Carlos Mendoza (RGB Corp) & Luís Redondo (Inkclear)

Enginyer de so: Pau Encinas

Il·luminació: Juan Pablo Larrazábal

Management: Lapsus Agency

Operadors de Càmera: José Ostos & Joaquín Phelan