TIMES_NotiWeb.png
12/03/2024Presentem TIMES, una nova col·laboració entre 10 festivals europeus d’avantguarda

Sónar anuncia la seva participació a The Independent Movement for Electronic Scenes, una nova i emocionant associació entre 10 dels festivals més innovadors d’Europa, cofinançada per la Unió Europea.

 

Durant els propers tres anys, els festivals associats comissionaran una sèrie de nous shows que reuniran artistes consagrats i emergents de la música, les arts visuals i la recerca. Aquests espectacles s’estrenaran i després es presentaran en gira tant pels festivals associats com a tercers. A més, els festivals compartiran programa, així com una sèrie de bones pràctiques de treball, amb artistes i xerrades comissariades conjuntament i activitats d’intercanvi de coneixement. L’objectiu global de la cooperació TIMES és millorar la sostenibilitat del sector de la música independent -econòmicament, mediambiental i creativa- mitjançant una col·laboració més estreta que mai.

 

Els festivals que participen en aquesta nova cooperació procedeixen de gairebé tots els racons d’Europa. Cadascun té una història i una identitat úniques; cadascun ha contribuït significativament a l’evolució de la música electrònica i la cultura digital. En treballar junts, cadascun dels socis ha optat per la col·laboració en lloc de la competència, amb la finalitat de desenvolupar una resposta comuna a desafiaments compartits, donar suport a la creació i difusió de noves arts i secundar, promoure i millorar la diversitat i la sostenibilitat dins del sector musical.

 

 

Socis de TIMES:

Berlin Atonal (DE), Creative Broadcast (RO), Elevate (AT), Insomnia (NO), Le Guess Who? (NL), Arty Farty / Nuits sonores (FR), Sónar (ES), Terraforma (IT), Reworks (GR), Semibreve (PT), Unsound (PL)

 

 

Encara que el tret de sortida oficial al projecte es dona ara, Sónar ja treballa en això des de fa mesos, coorganitzant un programa musical i de xerrades a la recent edició del festival Elevate de Graz (Àustria), al qual van participar Ryoji Ikeda, Colleen, Kode9 i el periodista Shawn Reynaldo.

 

Sónar 2024 convida com a comissaris a Berlin AtonalNuits sonores Reworks, perquè contribueixin en el seu programa musical i discursiu aquest proper mes de juny. Pròximament, es donarà més informació.

 

Per a més detalls sobre el projecte TIMES, pots visitar el seu portal web o seguir-lo a Instagram aquí.