SonarMies: 'Liquid Strata' by Entangled Others, Daphne Xanthopoulou and Joan LlortInstallation
S2024-BCN_LiquidStrata_FichaWeb-Installation_.png
INT
Revelant el món ocult de la Twilight Zone, les profunditats de l'oceà on gairebé no arriba la llum

Per a SonarMies 2024, l’oceanògraf Joan Llort i els artistes Entangled Others Studio Daphne Xanthopoulou han creat ‘Liquid Strata’, una instal·lació audiovisual que explora un dels ecosistemes més importants del planeta: les profunditats de l’oceà. 

 

La Twilight Zone -anomenada així per l’escassa llum que penetra en la penombra- és l’ecosistema marí més gran del planeta, poblat per milions de diminutes criatures marines que migren a la superfície cada nit per alimentar-se. Aquest vital “embornal de carboni” -que ajuda a absorbir el CO2 atmosfèric- està cada cop més amenaçat per la mineria d’aigües profundes i la pesca industrial. 

 

Junts, han utilitzat dades científiques de manera novedosa i audaç per revelar les dinàmiques i capes ocultes d’aquest món oblidat. Submergeix-te amb ells en les profunditats visitant el Pavelló Mies van der Rohe, just davant de Sónar de Dia, durant tot el festival. 

 

A més, el divendres 14 de juny, els creadors de la instal·lació pujaran a l’escenari per explicar a ‘Diving into Liquid Strata’ com van concebre i van desenvolupar el projecte.

 


Del 13 al 15 de juny

Horari: De 10.00 a 22.00

Inauguració: 12 de juny de 19.00 a 22.00