Curating the curatorsTalk
S2024-BCN_CuratingTheCurators_FichaWeb.png
divendres 1410:30 - 11:30
SonarÀgora
amb Hildreth England (The Conference), Ida Faldbakken (Katapult), Juliette Josse & Laurent Bigarella (European Lab), Pep Salazar (OFFF), Simone Ross (TED) i Zuraida Buter (A MAZE.)

presented by TIMES 

 

 

Què converteix un bon programa de conferències en un d’excel·lent? El comissariat.

En aquest fòrum especial, Sónar+D reuneix algunes de les ments més brillants que mai has vist sobre un escenari: els comissaris i comissàries. Vine a descobrir què és el que els mou i com elaboren els seus programes de ponents, xerrades i panells.

 

Hildreth England s’ha traslladat d’Austin (Texas) a Mälmo (Suècia), on és comissària de The Conference, una trobada de dos dies en què participen ments pensants de diversos àmbits. Dissenyadora de professió, el seu treball es basa en la recerca, la comunitat i la creativitat per abordar qüestions relacionades amb l’alimentació, la salut, la mobilitat social i la justícia mediambiental per a clients dels sectors públic i privat (des de l’ USDA i l’Estat de Texas fins a Ferrero i Toyota).

 

Ida Faldbakken és CEO de KatapultX i cofundadora de Katapult Future Fest, la trobada anual d’Oslo que reuneix emprenedors tecnològics, inversors d’impacte i promotors del canvi per aconseguir un gir global positiu. Després de dedicar dues dècades a l’“art de reunir i convocar”, considera que les conferències són llocs naturals per a la inclusió, la diversitat i la col·laboració.

 

Laurent Bigarella és director del departament d’Idees d’Arty Farty, l’associació amb seu a Lió que està darrere de Nuits sonores. És responsable del programa European Lab, que organitza fòrums de debat sobre una àmplia gamma de temes a Lió, París, Brussel·les i altres ciutats de la UE. També coordina la Reset! Network, una agrupació de mitjans de comunicació i organitzacions culturals independents de tota Europa, secundada per Creative Europe.

 

Juliette Josse és programadora del departament d’Idees d’Arty Farty i treballa en els festivals European Lab, Nuits sonores i Intérieur Queer. Li interessa trencar les barreres entre disciplines i desenvolupar propostes híbrides que basteixin ponts entre el contingut artístic i el discursiu. El seu comissariat explora temes que van des del feminisme i la política postcolonial fins a la justícia social i el medi ambient, tot això vist a través d’un prisma cultural.

 

Pep Salazar és el comissari d’OFFF, la trobada de creativitat visual contemporània més gran del món. Cada any, des del 2000, acull a Barcelona milers d’assistents i participants per explorar el disseny, l’art, la creativitat, la cultura postdigital i molt més, reunint i ajudant a inspirar a les ments més creatives del món.

 

Simone Ross és la comissària de tech a TED, la marca mundial de conferències digitals. Va començar com a estratega de continguts i ha passat 20 anys treballant com a programadora de conferències, observant com s’entrecreuen la tecnologia, l’economia i la societat, amb parades a Techonomy i Fortune. Aquesta experiència li ha proporcionat una visió sense precedents de les idees, les persones i les empreses que estan donant forma al present i al futur.

 

Zuraida Buter és comissària d’A MAZE./ Berlin des de 2020, aportant la seva experiència en comissariat d’arts lúdiques al principal festival europeu de jocs experimentals i artístics, realitat virtual i mitjans lúdics. Especialista en l’elaboració de programes que combinen els mons físic i digital, a A MAZE. gestiona un programa que inclou xerrades, tallers, exposicions interactives, actuacions i música, tot plegat amb l’objectiu de mostrar el talent i la creativitat.

Presented by TIMESS2024_Web_Logos180x88_TIMES_PáginaPatros.png