Generating panic? Forum
S2024-BCN_Artistas_FichaWeb_GeneratingPanic.png
dijous 1310:30 - 12:00
SonarÀgora
amb Artur Garcia (BSC), Manolo Martínez (Universitat de Barcelona), Marta Handenawer (Domestic Data Streamers), Marta Peirano (Journalist and Author), Rebecca Fiebrink (University of the Arts London)

En un fòrum especial moderat per Eduard Alarcón -investigador i professor de l’escola BarcelonaTech de la Universitat Politècnica de Catalunya- i la comissària de Sónar+D Antònia Folguera, un grup de ments expertes i pensadors abordaran la realitat actual i el futur immediat de la IA en relació amb les arts i les indústries culturals.

 

Manolo Martínez és professor associat del Departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona. Antic membre del grup de pop-rock Astrud, actualment es dedica a explorar qüestions relacionades amb la filosofia cognitiva i la filosofia de la biologia.

 

Marta Handenawer és escriptora i investigadora al col·lectiu barceloní Domestic Data Streamers. El seu treball explora idees de poder, normalitat i llenguatges alternatius, utilitzant complexos data sets per desenvolupar instal·lacions, exposicions i experiències interactives amb narratives nítides.

 

Rebecca Fiebrink és professora d’Informàtica Creativa a la University of the Arts London, on se centra en com el machine learning i la IA influeixen en el procés creatiu, així com en la manera d’utilitzar aquestes eines per millorar l’accessibilitat de les persones amb discapacitat. El 2009, va crear el programari pioner de machine learning creatiu Wekinator, utilitzat fins avui per artistes i dissenyadors de tot el món.