AI & WEB3 Creative SummitTalk
S2024-BCN_AI&Blockchain_FichaWeb.jpg
INT
divendres 1410:00 - 14:00
Room+D
Un summit per a la indústria creativa-tecnològica, presentat com a part del programa +RAIN Film Festival 2024

part de +RAIN Film Festival

 

UPF Ventures -empresa dedicada a la transferència de tecnologia i a la promoció d’spin-offs universitàries de base tecnològica i col·laboracions entre universitat i empresa- s’uneix a Sónar+D per celebrar l’AI & Web3 Creative Summit al festival, com a part de +RAIN Film Festival.

 

10:00-12:00 Session 1: Cinema & AI and Blockchain 

 

Presentat per Frederic Guerrero-Solé, codirector del +RAIN Film Festival y catedrático del Departamento de Comunicación de la Universidad Pompeu Fabra.

Talk: "Cinema & IA: Un matrimoni fet al Cel?" 

A càrrec de Todd Yelin, ex vicepresident de Producte de Netflix.
 

Presentations de les start ups i spin offs:

Feeder AI: Eina que analitza les reaccions i emocions detallant la ràtio d'acceptació de l'audiència i el nivell de retenció del contingut. Presentat per Griselda Vilar, Researcher i Product Owner, Data & AI specialist a Feeder AI

Hulahoop: Plataforma fintech nascuda per democratitzar la inversió cinematogràfica, centrada a facilitar l'accés a inversors aliens a la indústria i aficionats de tot el món de forma fàcil, rendible i segura.Presentat per Alexandra Cavero, Producte i Tecnologia a Hulahoop Media.

Keynema: Una suite d'assistents intel·ligents per a la gestió i disseny de la creació audiovisual per a professionals, estudiants, amateurs i creadors independents.  Presentat per Mani Martínez, CEO de Keynema

Col·loqui "Cinema and Responsible AI"

Participants:
Todd Yelin, independent Filmmaker. Cap de producte a Netflix (entre l'agost del 2014 i el desembre del 2022)
Nadia Piet, dissenyadora i investigadora especialitzada en IA/ML, dades, tecnologia, cultura (digital) i creativitat. És fundadora AIxDESIGN, una comunitat global i un laboratori que fomenta enfocaments alternatius, feministes i participatius de la IA.
Apolinario Passos, AI Artist i Machine Learning Art Engineer a Hugging face.
Mads Dambso, cofundador de Kaspar AI. Una eina d'IA entrenada a mesura per a la cocreació per a narradors audiovisuals.

Moderat per Anna Giralt, cineasta, investigadora, cofundadora de la productora de cinema GusanoFilms i codirectora del +RAIN Film Festival.

 

12:00-14:00 Session 2: Expanded Media

 

Presentat per Roc Parés, artista investigador en comunicació interactiva. Professor i investigador del Grup en Comunicació Interactiva de DigiDoc, a la Universitat Pompeu Fabra.

 

Talk: "Art digital i Blockchain: art o memes? Futur o estafes?"

A càrrec de Anna Carreras, artista digital.

 

Presentacions de projecte artístic, projecte de recerca i start up:

 

Varvara & Mar: Creative Studio: Duet d'artistes digitals format per Varvara Guljajeva i Mar Canet l'any 2009. Presentat per Varvara GuljajevaMar Canet.

 

Blind WikiResearch project linked to Pompeu Fabra University. Artistic and applied research project. Presentat per Antoni Abad, artista multidisciplinari.

 

Conservació de media art: Projecte d'investigació Universitat Complutense de Madrid.

Presentat per Lino Garcia Morales, enginyer en Control Automàtic, Doctor en Conservació i Restauració d'Art Digital. Professor de la Universitat Politècnica de Madrid.

 

Col·loqui  "Cycles and recyclings. Dealing with obsolescence in media art preservation"

 

Participants:

Florian Weigl, investigador i comissari de V2_, Lab for the Unstable Media.

Patrícia Falcão, investigadora i Time-based Media Conservator a la TATE.

Gabriel Massan, artista digital multidisciplinari.

 

Moderat per Roc Parés, artista investigador en comunicació interactiva. Professor i investigador del Grup en Comunicació Interactiva de DigiDoc, a la Universitat Pompeu Fabra.