SonarMix 015: Lowprofile - El secret millor guardat de Barcelona 

9/03/2023

De nom Lowprofile... i de naturalesa lowprofile. Sebastián Soriano és un dels secrets millor guardats de Barcelona, un artista que mescla destresa tècnica amb una selecció sempre inspirada. Sónar ha estat durant molt de temps el lloc al qual ha acudit per captar les seves influències i inspiracions, des d’artistes grime fins a DJs britànics d’avantguarda com Oneman, DJ EZ i Mumdance. “Una cita obligada cada estiu des de fa ja molts anys,” com ell mateix diu. A 2023, s’unirà a ells, pujant per primer cop a l’escenari de Sónar de Nit. És el moment perfecte per presentar-lo al món amb SonarMix 015.


“Mai em proposo fer mixes temàtics, únicament em deixo portar per com em sento en el moment i deixo que els tracks em vagin portant,” diu. “De totes maneres, vull pensar que, inconscientment, tots els mixes que faig tenen una certa coherència narrativa.” Gravat en un moment en què es trobava immers en la ficció ciberpunk i distòpica, el seu SonarMix està replet de música de club innovadora, des del futurisme cromat del remix a Koreless de Facta & K-Lone, fins a la retorçada versió llatina de l’UK funky de Doctor Jeep i el dancehall avantguardista de Sunship i Warrior Queen. Els productors de grime i dubstep Roska i Preditah apareixen juntament amb l’aclaparadora maquinària de club d’artistes com Pariah i Zenker Brothers. Una prova de la seva capacitat per alternar a la perfecció entre gèneres, estils i tempos.

És aquesta habilitat tècnica la que li permet mantenir l’enteresa a cada moment. “La veritat és que no vull anticipar-me molt a això,” respon quan se li pregunta pel seu set a Sónar d’aquest juny. “Prefereixo esperar que vagi apropant-se el dia i sentir què és el que em demana fer el cos.” És aquesta combinació de fisicalitat i espontaneïtat el que fa de les seves actuacions experiències tan emocionants.

El fet que actuï enguany al festival no li ha impedit entusiasmar-se amb el lineup del 30è aniversari. Com molts artistes espanyols, s’emociona en parlar del talent local al festival. Enumera una llista de noms que van d’AINES a Topanga Kiddo, “perquè el moment que estem vivint ara mateix aquí és increïble”. “De debò, no sé com m’ho muntaré per veure-ho tot!”, diu mentre afegeix Amor Satyr, Ikonika i MikeQ a la llista. Assegura’t de treure temps per anar a veure’l aquest any a Sónar.

Tracklist:
Priori - Winged
Koreless - Joy Squad (Facta & K-Lone Remix)
Leonce - Corkscrew
Zvri ft. Cue - Kontrol
Two Shell - Ghosts
Ill Blu - Aztek 
DJ JM ft. Swordman Kitala - Funicular
Avernian - Seivad
Two Shell - Huku (Edit)
Roska - Peace
Big Ever - Whackers
Soul Mass Transit System - Horror Show Dub
Anthony Naples - Swerve
Doctor Jeep - Vortex
Pariah - Caterpillar
Fixate - Gristle
Bing - Soft Yes
Walton - PMTBM
Preditah - Red Bull
Sunship ft. Warrior Queen - Almighty Father
DJ ADHD - Pulse X Refix
Zenker Brothers - Enjoy Reality
Lektor Scopes - My Intentions
Nick León ft. DJ Babatr - Xtasis (Pearson Sound Remix)
Sam Interface - Shadows
Huna - U Too