Sónar 2022 comptarà un any més a SonarVIP by Red Bull, dins de Sónar de Dia, amb una àrea de restauració que estarà ocupada per tres restaurants barcelonins de nova creació en cadascun dels tres dies del festival (16, 17 i 18 de juny).
Són tres models i maneres diferents d’entendre la cuina i el restaurant. Tres mirades culinàries de caràcter mediterrani que posen de manifest el dinamisme, la diversitat i el mestissatge gastronòmic de Barcelona.
Ronit Stern es va enamorar a la seva Tel Aviv natal de les aromes dels menjars que es cuinaven allà. Anys i aventures després, la vida va portar a Ronit fins a Barcelona, on va establir la seva residència i va apostar, al costat de la veneçolana Mariana Maio, per donar forma real a les seves inquietuds culinàries.
Així va néixer a l’estiu de 2021 La Balabusta, un punt de trobada entre l’herència culinària del món àrab i la del mediterrani. Una fusió que es manifesta a Israel i, ara, també a Barcelona. Gairebé íntegrament gestionat i atès per un grup intergeneracional de dones, La Balabusta -que significa ‘dona enèrgica’ en hebreu- aposta per una cuina femenina i fins i tot feminista, compromesa amb una alimentació saludable i sostenible, amb productes locals tan pròxims com les espècies orientals que utilitzen i amb possibilitat total d’evitar la carn.
Viatjar des de la cuina tradicional catalana cap a una aventura creativa moderna. Amb aquest afany ha emprès el jove Jordi Tarré, amb només 25 anys, l’aventura de crear Prodigi. Aquest espai gastronòmic honra a les arrels i els records; un espai al qual Jordi s’ha lliurat en cos i ànima després de treballar durant quatre anys a Londres -entre altres, a The Fat Duck al costat d’Heston Blumenthal- i, més recentment, a l’Hisop de Barcelona, al costat d’Oriol Hivern.
Prodigi deu el seu nom al cor de la ciutat, en concret als tres carrers que es creuen en el punt en què es troba: Provença, Diagonal i Girona. Taules amb estovalles, nomenclatura i cuina acadèmica… En definitiva, parlem d’un restaurant a contra corrent, que defensa la discreció i la bona execució amb la seva aposta per la reinvenció de la cuina de casa.
La brasa com a fil conductor, com a eina principal per a, a base de bon gust i bona mà a la cuina, aportar a Barcelona un necessitat projecte amb molta ànima, que ve gestant-se des de principis de 2020 i que, ara, per fi navega a tota màquina.
Palo Verde és fruit de la unió del dissenyador industrial uruguaià Andrés Bluth i el xef francès -amb orígens algerians- Ludwig Amiable, un home amb experiència prèvia a Gresca. El seu domini del foc li permet meravellar al seu públic amb plats senzills i encertats, que esquiven els detalls innecessaris i que maximitzen l’experiència dels seus comensals. Palo Verde ofereix picotejar amb palet, plats de cullera, platerets de producte en els quals menys és més, pastes, postres… Ludwig és capaç de fusionar sabors italians, francesos o japonesos sense donar l’esquena a allò català… i a allò purament mediterrani.
L’escenari SonarVillage by Estrella Damm acollirà un any més una excel·lent oferta gastronòmica a Sónar de Dia, amb propostes per a tots els gustos i tipus de dietes.
Destaquen el nou concepte del cuiner Albert Raurich, Tamae Bar, o les ja clàssiques carns ecològiques de Fileteando:
Els assistents a Sónar de Nit amb Abonament VIP, Entrada VIP o Acreditació gaudiran també d’una oferta gastronòmica especial durant les actuacions nocturnes de Sónar Barcelona 2022:
SonarVIP Club by Red Bull
SonarVIP Pub by Red Bull
A més, la zona que envolta l’escenari SonarCar, prop d’on es troben també els famosos autos de xoc, reunirà un any més l’oferta gastronòmica de Sónar de Nit.
Es podrà gaudir d’una renovada oferta plena de suculentes propostes que van de les carns vegetals d’Heura fins a les pizzes fetes al forn de llenya o el fish & chips més genuí de Barcelona: