Els 10 imprescindibles de Sónar 2022

13/06/2022

Més de 100 actuacions i 150 artistes es donen cita de dijous a dissabte a Sónar de Dia, Sónar de Nit, Sónar+D i SonarExtra. A les portes de la 29a edició de Sónar Barcelona 2022, repassem de nou tot el que ofereix el programa del festival a través de 10 eixos claus.


1. Els nous shows audiovisuals de tres gegants de l'electrònica mundial

Sónar 2022 presentarà tres grans espectacles audiovisuals en clau electrònica i de primera línia internacional: la del llegendari duo britànic The Chemical Brothers, la del trio berlinès Moderat i la de la dupla francesa d’electrònica èpica The Blaze. A més, també hi seran Bonobo i Polo & Pan.


2. Sónar de Nit: les DJs del moment a la pista de ball més gran del món

Sónar demostrarà per què és la pista de ball més gran del món allargant la festa fins a l’alba amb estrelles del clubbing mundial com Anfisa Letyago, Charlotte de Witte, Or:la, ANNA & Maotik, Richie Hawtin, Eric Prydz o The Blessed Madonna. També hi seran en format live Reinier Zonneveld i Folamour amb el seu ‘Power to the PPL A/V’.


3. El present i el  futur de la música popular 

C. Tangana torna a Sónar convertit en estrella global i amb un show de grans dimensions. Nathy Peluso també torna al festival per demostrar per què és referent femenina de tota una generació. El fenomen urbà Morad, el neo-perreo de Ms Nina i el pop modern i autèntic Simona acostaran al públic el so d’un futur cada vegada més proper.


4. Dos DJ sets exclusius de 6 hores amb so circular envolupant i unions inèdites a la cabina

SonarCar albergarà dues sessions de 6 hores amb so circular envolupant. El divendres, amb el col·lectiu queer berlinès Herrensauna XXL i la seva aposta pel techno i l’electro. El dissabte, amb Kabza De Small x DJ Maphorisa (Scorpion Kings) i el sou profund so amapiano. D’altres tàndems difícils de veure sobre un escenari són Yung Singh b2b SUCHI, Jennifer Cardini b2b Perel i  Midland & Shanti Celeste. En format live, Tiga & Hudson Mohawke estrenaran a Europa el seu projecte conjunt Love Minus Zero.


5. Estrenes absolutes de shows inèdits especialment creats pel festival

Niño de Elche + Ylia + Banda “La Valenciana”: ‘Concert de músika festera’ reinterpretarà la música de les festes populars de València juntament amb més de 80 músics. Maria Arnal i Marcel Bagés presenten Hiperutopia, una nova manifestació del seu àlbum Clamor  en la qual estaran acompanyats per les 36 veus del Cor de Noies de l’Orfeó Català. Samantha Hudson debutarà al festival amb el nou show en viu ‘Liquidación Total Por Cierre’. El duo Tarta Relena col·laborarà per primera vegada sobre l’escenari amb un cor conformat per 16 veus. I ‘Uncompressed’, presentat per Patreon, reunirà Hainbach, Look Mum No Computer i Cuckoo en una actuació única.


6. Un nou Sónar+D amb dos escenaris oberts a tot el públic

Sónar+D s’integrarà amb l’oferta de Sónar de Dia i presentarà dos escenaris oberts a tot el públic: el nou Stage+D, dedicat a conferències audiovisuals shows multidisciplinars, i SonarComplex, amb les actuacions musicals d’un caire tecnològic més marcat. A més, albergarà debats i presentacions a SonarÀgora i inaugurarà l’àrea expositiva SonarMàtica by Tezos. El debat d’enguany girarà entorn de la Web3, la Intel·ligència Artificial (IA) i l’Ecologia Acústica.


7. La creativitat s'esplaia en grans shows audiovisuals i tecnològics

Sónar segueix fidel al seu compromís amb artistes i propostes que busquen trencar motlles i amplificar fronteres. Arca debutarà a Sónar de Nit amb un nou show. SonarComplex presentarà els experiments vocals de Lafawndah, Lyra Pramuk o Eartheater, les propostes audiovisuals de Quayola, Martin Messier, o Hamill Industries & Kiani Del Valle i la percussió experimental d’Eli Keszler. I SonarHall presentarà els directes de Sega Bodega, IHHH & Desilence, Louisahhh, Amnesia Scanner o Pedro Vian & Mana.


8. Els cinc continents, representats en la música electrònica de club més avantguardista

La música de club global i diversa es reconstrueix a partir d'artistes que arriben des dels cinc continents. L’amapiano sud-africà també sonarà de la mà de la cantant i ballarina Kamo Mphela. Les asiàtico-britàniques  Manara y Jyoty faran gala del seu gresol estilístic multicultural. La neozelandesa Lady Shaka anirà de tradicions maoris a l’experimentalisme de club. Els ugandesos Nihiloxica, l’UK rap de Headie One, l’alemanya Helena Hauff, la taiwanesa veeeky presentada pel Ministeri de Cultura de Taiwan, Poté i Jamz Supernova, l’uruguaià Lechuga Zafiro, l’angolesa-portuguesa Pongo com a gran ambaixadora del neo-kuduro; l’estatunidenc DJ Python i la imprevisible selectora Avalon Emerson.


9. L’esperit més radical i innovador del festival al nou escenari SonarPark by DICE

SonarPark by DICE serà la llar d’algunes de les propostes festives més trencadores i arriscades de Sónar de Dia. Allí actuaran els ja esmentats Morad, Simona o Ms Nina, així com Rojuu, Juicy Bae, El Bobe, els canaris Locoplaya, els germans gallecs Yugen Kala o el duo mori, rusowsky. Tots ells seran a un escenari en el qual també sonaran els discos atrevits de la veterana DJ Marcelle / Another Nice Mess, el ghetto-house de Partiboi69, la música de club de Coucou Chloe o el dancehall mutant amb indicis metal d’Scotch Rolex ft. MC Yallah & Lord Spikeheart.


10. SonarExtra: tres intervencions sonores al cor de Barcelona

Barcelona viurà la setmana de Sónar al seu centre neuràlgic gràcies a SonarExtra. La ruta plantejada durà al públic fins l’hiperorgue instal·lat a Palau Güell; la instal·lació immersiva de Quayola a l’Hotel ME Barcelona; i la instal·lació sonora i listening-room de Mika Vainio a la Fundació Antoni Tàpies. Tota la info aquí.