Stage+D

Tupac Martir: 'Haita'

  • Dissabte 18 18:00 - 18:30

    Sónar de Dia - Stage+D

'Haita'

Haita neix d’imaginar com es podria explorar la coreografia d’un ballarí des de dins cap a fora. Utilitza tecnologia científica i creativa d’avantguarda desenvolupada pel reanomenat artista mexicà Tupac Martir, actualment resident a la Fundació Champalimaud, un destacat institut de recerca biomèdica. 

Conegut com el ‘Mag de la Llum’, Martir ha dissenyat la il·luminació i els efectes visuals per a un ampli ventall de clients, des de Danny Boyle a Beyoncé i des de la Serpentine Gallery a Alexander Wang. Recentment, s’ha endinsat en la realitat virtual amb la premiada pel·lícula ‘The Cosmos Within Us’.

Per a Haita, va treballar amb escàners mèdics EEG, així com amb tecnologia de captura de moviment volumètrica, creant projeccions i visuals basats en els propis patrons d’ones cerebrals d’una ballarina i els seus moviments mentre ballava.

A Sónar+D, Haita es presentarà com un espectacle amb música inspirada en cançons mexicanes i fado portuguès, amb una coreografia que incorpora el ballet, la vira portuguesa i les tradicions mexicanes. Mentre la ballarina es mou, s’il·luminarà amb representacions dels seus propis moviments i de la seva activitat cerebral, que també es projectaran en quatre pantalles que envolten l’escenari.