SonarMàtica by Tezos

SonarMàtica by Tezos - Realities+D

  • Dijous 16 13:00 - 20:00

    Sónar de Dia - SonarMàtica by Tezos

  • Divendres 17 13:00 - 20:00

    Sónar de Dia - SonarMàtica by Tezos

  • Dissabte 18 13:00 - 20:00

    Sónar de Dia - SonarMàtica by Tezos

SonarMàtica by Tezos - Realities+D

A mesura que la tecnologia de la Realitat Virtual es va fent més accessible, cada vegada més artistes utilitzen aquest revolucionari format com a mitjà creatiu. Realities+D reuneix sis peces de VR, experiències veritablement immersives que demostren el potencial d’aquesta manera d’art en ple procés de maduració.

‘Gondwana’, de Ben Joseph Andrews, explora la selva tropical més antiga del món, el Daintree. Una experiència immersiva que contreu 100 anys de dades climàtiques en 7 hores, amb l’entorn degenerant en línia amb les projeccions climàtiques. El truc: com més temps passi el públic a Gondwana, més resistent serà la selva tropical. Una meditació sobre el temps, el canvi i la pèrdua en ecosistemes insubstituibles.

‘Liminal Lands’, de Jacob Kudsk Steensen, es va crear al llarg d’un any en què l’artista va treballar amb biòlegs en els aiguamolls de la Camarga i el Salin de Giraud, juntament amb Arles, al sud de França. Cada vegada més fascinat pel món que descobria “sota els seus peus”, Steensen es va veure impulsat a crear una experiència de realitat virtual, gravant sons i elements visuals. El resultat és ‘Liminal Lands’, una experiència en la qual quatre persones poden explorar les algues, l’aigua, la sal, els bacteris i la vida vegetal d’aquests ecosistemes únics.

‘Nerd Funk’ d’Ali Eslami & Mamali Shafahi, utilitza stories d’Instagram com a material de partida i s’inspira en el descobriment personal i en el so i la llum de les festes techno i els festivals de música. Un collage virtual d’estètica experimental dividida en dues parts, que explora tant el potencial com els perills que ofereixen les noves realitats digitals.

‘Patchxr’, per Diversos Artistes: Submergeix-te en la música visual en VR amb PatchXR. Els auriculars amb l'últim PatchWorld i 3 EPs -llançaments musicals pensats pel metavers, amb visuals i sons interactius de somni- estan llestos per a ser reproduïts. I, per primera vegada en públic, descobreix PatchStudio de Riccardo Ferri, un complet estudi de sintetitzadors, caixes de ritmes, efectes, creadors de patrons i molt més, tot això creat en el món de Patch utilitzant les seves eines natives. Es tracta d'un entorn de creació musical avançat, amb tot el necessari, des d'un 303 per a basslines àcides fins a un mesclador avançat d'estil estudio. Coneix als desenvolupadors i experimenta el futur de la música al metavers.

‘Planet City’ de Liam Young és una peça de realitat virtual basada en el llibre homònim del propi artista, que constitueix la visió de l’arquitecte i cineasta sobre una ciutat de 10.000 milions de persones que ocupa només el 0,02% de la superfície de la Terra. La pel·lícula segueix una processó festiva contínua, que balla a través de la ciutat en un bucle constant. Liam Young també donarà una talk a Stage+D el dijous 16 de juny.

‘Samsara’, de Hsin-Chien Huang, és una pel·lícula de realitat virtual en la qual el protagonista escapa de la Terra després d’una apocalipsi nuclear a la recerca d’un nou planeta on viure. A cada pas, es troba tornant a l’escenari de la destrucció, en un intent d’aprendre la profunda lliçó de la vida.