SonarMàtica by Tezos

SonarMàtica by Tezos - Installations

  • Dijous 16 13:00 - 20:00

    Sónar de Dia - SonarMàtica by Tezos

  • Divendres 17 13:00 - 20:00

    Sónar de Dia - SonarMàtica by Tezos

  • Dissabte 18 13:00 - 20:00

    Sónar de Dia - SonarMàtica by Tezos

SonarMàtica by Tezos - Installations

Sónar+D sempre ha comptat amb instal·lacions immersives en la seva oferta. Enguany, SonarMàtica by Tezos comptarà amb 6 instal·lacions audiovisuals diferents. Cadascuna d’elles representa una resposta creativa a un tema, debat o repte candent en l’actualitat. Tant si es tracta d’Ecologia, com de IA o Web3, cada artista s’ha proposat estimular tant els sentits com la ment.

‘Botto’ es presenta en col·laboració amb ONKAOS, un projecte artístic que ofereix suport integral a artistes internacionals new media dins les línies de mecenatge de la Colección SOLO. Creat per l’artista alemany Mario Klingemann, ‘Botto’ és un “artista d’IA” descentralitzat que crea obres d’art de manera autònoma. L’activitat de Botto es regeix a través d’una DAO (Organització Autònoma Descentralitzada) per més de 5.000 accionistes que decideixen quines peces s’“encunyen” com NFT per a la seva subhasta. Una selecció d’aquestes peces s’exposarà a SonarMàtica by Tezos enguany.

‘Carbolytics’ ha estat desenvolupada per Joana Moll en col·laboració amb el Barcelona Supercomputing Centre i Aksioma. Es tracta d’una peça d’instal·lació que desemmascara l’impacte mediambiental que representen les cookies d’internet, desenvolupades per a rastrejar i monitorar el comportament dels usuaris en internet amb finalitats de màrketing i publicitat.

‘Face2Wikipedia’ va ser creat per Andreas Refsgaard, ‘codificador creatiu’ i activista digital. Com és habitual en el treball lúdic i provocador de Refsgaard, genera esborranys d’entrades fictícies de la Wikipedia a partir d’escanejos facials. Andreas també impartirà una masterclass el dijous 16 de juny a SonarÀgora en col·laboració amb ISEA2022 Barcelona i Hac Te.

‘Karst’, de l’artista sonor Lugh O’Neill, ha estat creat durant una residència organitzada per Sónar i CCCB sota el paraigua del programa S+T+ARTS “Repairing the Present”. A Sónar+D, Lugh exposarà -com a un work-in-progress- un vídeo i una composició sonora espaialitzada en 3D i dissenyada per a analitzar i contextualitzar un entorn específic. Aquest treball compta amb la participació de Leisha Thomas i les performances vocals de Marie Requa Gailey i Dylan Kerr.

‘NAN (Not An NFT)’ utilitza la visualització de dades per a explorar el fenomen de l’NFT. Dissenyat pel Barcelona Supercomputing Centre i comissariat per Sónar, explora els aspectes positius i negatius de l’ascendent mercat de l’NFT. És una via de seguretat econòmica per a la comunitat artística? O només una manifestació més dels mercats desiguals i injustos, una bombolla a punt d’esclatar?

‘Non Dimensional Cities’, de l’artista d’instal·lacions amb seu a Rotterdam Marnix de Nijs, es presenta en col·laboració amb la New Art Foundation. Utilitzant la informació recopilada a través de Google Maps, crea un paisatge urbà virtual, sense restriccions de dimensions.