Stage+D

Monira Al Qadiri & Raed Yassin: 'S.A.N.D. (Somatic Acoustic Neolithic Dust)'

KW / LB

  • Divendres 17 18:00 - 18:30

    Sónar de Dia - Stage+D

'S.A.N.D. (Somatic Acoustic Neolithic Dust)'

L’artista visual kuwaitiana Monira Al Qadiri s’inspira en un ampli ventall de fonts: la petrocultura dels països del Golf, la ciència-ficció, els videojocs, els vídeos musicals, el busseig amb perles, la poesia i les telenovel·les, per nomenar només algunes. Destil·la i refina aquestes fonts en obres d’art i instal·lacions que exploren les identitats de gènere, els futurs especulatius i els llegats de la corrupció. Germana de la música i artista Fatima Al Qadiri (totes dues fundadores del col·lectiu artístic del Golf GCC), va realitzar un doctorat en art multimèdia centrat en l’estètica de la tristesa a Orient Mitjà i ha exposat en el Museu Guggenheim de Bilbao, en el Gasworks de Londres i, més recentment, en la Biennal de Venècia d’enguany, on va presentar una sèrie d’escultures flotants impreses en 3D inspirades en les broques utilitzades en l’extracció de petroli.

Raed Yassin és un artista i músic libanès que viu entre Beirut i Berlín. La seva pràctica és altament conceptual i inclou múltiples mitjans: vídeo, so, fotografia, escriptura, escultura i performance. El seu treball com a artista explora les seves pròpies narratives personals i la seva posició dins d’una història col·lectiva, utilitzant sovint la cultura de consum i la producció en massa com a lent per a examinar-les. Com a músic, toca el baix vertical, encara que també ha provat el tocadiscs, i actua com si fos quelcom similar al líder del duo experimental PRAED (i la seva gran banda ampliada, la PRAED Orchestra), reeditat recentment per Morphine Records, el segell de Rabi Beaini. També és la meitat del “grup d’improvisació libanès més antic”, el Trio “A”, i dirigeix un segell musical independent, Annihaya.

Tots dos han treballat junts anteriorment, sobretot a l’exposició “Suspended Memories” al Festspiele de Berlín, que incloïa robòtica, instal·lació, performance i una escultura flotant del cap del seu gat (!). A Sónar+D, duran a terme un assaig audiovisual, amb una lectura d’Al Qadiri i música en directe de Yassin, per a explorar l’arqueologia sònica, les experiències divines i els fenòmens futuristes.