Stage+D

Michel André feat. Hamill Industries: 'Bioacoustics, the science of the sound of Life, can take humanity back to Nature'

FR

  • Dijous 16 17:00 - 17:30

    Sónar de Dia - Stage+D

'Bioacoustics, the science of the sound of Life, can take humanity back to Nature'

Michel André és el fundador i director del Laboratori de Recerca en Bioacústica (LAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya, BarcelonaTech (UPC), amb seu a Vilanova i la Geltrú. La seva recerca pionera ha explorat l’impacte de la contaminació acústica en el món natural, especialment en entorns marins i en el comportament i els patrons migratoris de les balenes. 

El treball d’André li ha dut als llocs més recòndits de la Terra -des de les regions polars fins a la selva amazònica- per a col·locar sensors acústics que permeten al seu equip mesurar l’estat ecològic del planeta. A les seves mans, el so es converteix en una manera de mesurar l’impacte que estem provocant en el medi ambient. El LAB compta amb una de les biblioteques d’enregistraments del món natural més grans del planeta i és la institució líder en recerca bioacústica.

A Sónar+D 2022, protagonitzarà una presentació basada en els seus anys de recerca i experiència en aquest camp, que estarà acompanyada pels visuals de l'estudi creatiu Hamill Industries i que es formularà en part com a conferència i en part com a experiència audiovisual.