Stage+D

Kate Crawford & Trevor Paglen: 'The Standard Human'

AU/US

  • Divendres 17 13:30 - 14:30

    Sónar de Dia - Stage+D

'The Standard Human'


La investigadora i professora Kate Crawford i l’artista investigador Trevor Paglen treballen junts actualment per a explorar les implicacions ètiques i polítiques de la Intel·ligència Artificial (IA). El seu projecte de recerca conjunta “Excavating IA” (subtítol: “La política de les imatges en els sets d’entrenament de machine-learning”) indaga en com els nostres propis biaixos -típicament humans- influeixen en l’aprenentatge de les màquines. A Sónar+D 2022, la parella oferirà una presentació audiovisual sobre el seu projecte de recerca i altres temes relacionats.

Kate Crawford és professora, investigadora i una de les principals veus en la conversa actual sobre les implicacions socials i polítiques de la IA. El seu treball se centra en la comprensió dels sistemes de dades a gran escala en el context de la història, la política, el treball i el medi ambient. És autora d’“Atlas of AI: power, politics and the planetary cost of artificial intelligence”.

Trevor Paglen és un artista amb mentalitat investigadora que ha treballat en una àmplia gamma de disciplines, des de la fotografia a l’escultura i el periodisme. La seva obra s’ha exposat a tot el món, amb projectes com “Trinity Cube” -un bloc de vidre irradiat creat a partir del material trobat a la zona d’exclusió de Fukushima- i “Orbital Reflector” -una obra d’art satel·litari que va enviar a l’òrbita de la Terra al 2019-. Totes dues han rebut una àmplia cobertura i han estat elogiades per la crítica. Paglen va ser també un important col·laborador en el guardonat documental Citizenfour, sobre l’activista Edward Snowden.