Stage+D

Constanza Piña feat. Milena Pafundi: 'KHIPU Computador prehispánico electrotextil'

CL / ARG

  • Divendres 17 17:30 - 18:00

    Sónar de Dia - Stage+D

'KHIPU Computador prehispánico electrotextil'

Constanza Piña és una artista visual, ballarina, investigadora i educadora nascuda a Xile i centrada en l’experimentació amb mitjans electrònics, tecnologies lliures i metodologies DIWO (do-it-with-others, fes-ho amb els altres). Constanza ha traslladat i aplicat la seva forma de vida nòmada a la seva manera de treballar, encarnant la filosofia de la cultura lliure, l’anarquia electrònica i el tecnofeminisme.

Sobre l’escenari, Constanza uneix dansa, performance sonora i obres de caràcter participatiu, explorant les funcions sonores, polítiques i culturals del soroll. Analitza el rol de les màquines en la nostra cultura i qüestiona el capitalisme, el tecno-hetero-patriarcat i l’antropocentrisme. Membre de diversos col·lectius feministes i dissidents, ve de ser galadornada amb menció honorífica a Ars Electronica 2020 pel seu treball presentat per tot el món.

Ara, arriba a Sónar+D 2022 per a donar una lecture performance sobre la seva recerca sobre el khipu, un antic sistema informàtic téxtil andí. Serà acompanyada pels visuals de Milena Pafundi, una artista transdisciplinar amb seu a Buenos Aires que treballa amb mitjans audiovisuals en live shows, instal·lacions, teatre i dansa.