Stage+D

Bernie Krause: 'The future belongs to those who can hear it coming'

US

  • Dijous 16 16:15 - 17:00

    Sónar de Dia - Stage+D

'The future belongs to those who can hear it coming'

Bernard L. Krause porta des de 1968 viatjant per tot el món per a gravar i arxivar els sons de criatures i entorns tant gegants com diminuts. Ell és qui va definir la Hipòtesi del Nínxol Acústic i va encunyar el concepte de biofonia -l’output acústic col·lectiu i organitzat que resulta a mesura que cada espècie estableix una amplada de banda temporal o de freqüència dins d’un hàbitat determinat-. Poc després, juntament amb Stuart Gage, va completar el treball incorporant la geofonia -sons naturals no biològics- i la antropofonia -senyals acústics generats per l’ésser humà-.

L’investigador i artista estatunidenc ha produït més de 50 àlbums de paisatges sonors naturals i ha dissenyat escultures sonores ambientals interactives i no repetitives per a museus i altres espais públics de tot el món. A més, és responsable d’haver introduït el sintetitzador Moog en la música pop i el cinema americà i va substituir al difunt Pete Seeger en The Weavers durant el seu últim any (1963).

Bernie Krause estarà en remot a Stage+D per a presentar el seu treball al llarg d’aquests anys; també el desenvolupat en la seva faceta més artística, que li ha portat a convertir-se en un dels fundadors de l’ecologia del paisatge sonor.