SonarÀgora

Andreas Refsgaard: 'Playful Machine Learning' Masterclass

DK

  • Dijous 16 14:30 - 16:00

    Sónar de Dia - SonarÀgora

'Playful Machine Learning' Masterclass

El segle XXI ha obert noves possibilitats d’expressió creativa i pràctica artística. Pocs representen aquestes possibilitats millor que el ‘coder creatiu’ Andreas Refsgaard, que utilitza algorismes, codis i machine-learning per a experimentar i jugar amb les tecnologies digitals.

La seva aproximació al mitjà és humorística i irreverent, però la seva obra, generalment interactiva, també té un rerefons seriós. Emprant un enfocament ingenu i obert, Andreas és capaç d’explorar les qüestions més importants que envolten a les tecnologies digitals i el seu ús d’una manera accessible i atractiva. Un bon exemple és el seu projecte “Behind the paywall”, en el qual desenvolupa una eina d’Intel·ligència Artificial que imagina com serien els articles del New York Times (que utilitza paywall) basant-se en els seus títols i paràgrafs inicials. També ha ideat una IA que escriu novel·les de ciència-ficció, una aplicació per a mòbils que genera poesia a partir del que veu la càmera de l’usuari i una instal·lació interactiva que permet als participants del Roskilde Festival danès ‘parlar’ amb un arbre castanyer de 40 anys. 

Andreas també ensenya machine-learning i Intel·ligència Artificial a través de diversos workshops dirigits a diferents perfils, des d’aficionats curiosos fins a creatius, coders i desenvolupadors. A Sónar+D 2022, impartirà una masterclass a la nova zona de debat SonarÁgora. Allà, analitzarà com el machine-learning i la IA poden utilitzar-se per a l’entreteniment i la interacció a la web.