SonarHall

Amnesia Scanner

FI

  • Dijous 16 20:30 - 21:30

    Sónar de Dia - SonarHall

Un show AV apocalíptic


Intentar definir a Amnesia Scanner fent referència només a allò musical és una tasca difícil. Quan van aparèixer amb el seu mixtape 'AS LIVE' el 2014, el duo finlandès va ser considerat club desconstruit, com a part d’una onada d’artistes que volien reconstruir els paradigmes de la música de ball. Amnesia Scanner, que van començar com a “àlies anònim”, eren, en part, una proposta musical radical i, en part, una performance artística d’internet, embolicada en un web marketing enigmàtic i indesxifrable.

Al llarg dels últims vuit anys, a més de desafiar els paradigmes musicals, han qüestionat els preceptes del propi negoci de la música (el 2021, van llançar SCAMMER, un mercat de criptomonedes amb més de 555 creacions musicals úniques llançades com a NFTs).

Tearless, l’apocalíptic segon àlbum de Ville Haimala i Martti Kalliala, va veure la llum en ple 2020. Sonava com si Amnesia Scanner estiguessin desconstruint-se a si mateixos: deformats, abrasats, distorsionats. L’àlbum es fa ressò dels estils de producció “tot en vermell” del hardcore i el nu-metal dels anys 2000 i de les melodies malaltissament dolces de la música pop actual (el duo va fer referència al hitmaker suec Max Martin en parlar del procés creatiu del disc).

A Sónar de Dia enguany, donaran vida a l’àlbum com sempre van imaginar: amb un immens espectacle audiovisual amb músics en viu i visuals dels col·laboradors PWR i Freeka Tet. Un regal en forma d’eufòria tenebrosa.