Stage+D

Sougwen 䇤君 Chung: 'Seeing Double - Bridging Dualities with Relational Intelligence'

CA

  • Divendres 17 15:30 - 16:00

    Sónar de Dia - Stage+D

'Seeing Double - Bridging Dualities with Relational Intelligence'

Artista, programadora i experta en robòtica, Sougwen 䇤君 Chung construeix sistemes que responen als seus moviments mentre dibuixa i pinta: una pràctica creativa que tendeix un pont entre l’humà i la màquina. Partint d’un simple traç, el seu procés ha donat lloc a reflexions interdisciplinàries, recerques filosòfiques i invencions tecnològiques a través d’una pràctica artística pionera. Entrellaçant les perspectives de l’art i la ciència, la pràctica de Chung imagina futurs alternatius per a la relació de la Humanitat amb les màquines. Les seves pintures i dibuixos s’han exposat arreu del món, en galeries que van des de Tòquio fins a Nova York o Ginebra. També ha creat performances i instal·lacions in situ perquè el públic pugui observar-la a ella i als seus col·laboradors robòtics en el seu treball.

Una beca de recerca en el Media Lab del MIT la va introduir en la robòtica, oferint-li una oportunitat de combinar art i tecnologia (des de la infància li van fascinar per igual la codificació i el dibuix). Al MIT va crear el seu primer robot DOUG (Drawing Operations Unit, Generation One), al qual va ensenyar a dibuixar i pintar al seu costat, gravant els seus gestos en el disc dur. L’última versió, Generation Four, és infinitament més complexa i respon als patrons de les seves ones cerebrals; és l’exemplificació de la ‘IA incorporada’, per la qual els robots i la intel·ligència artificial van més enllà de la rèplica i la imitació per a convertir-se en veritables col·laboradors. 

La seva conferència audiovisual a Sónar+D 2022 li permetrà mostrar les seves pròpies creacions i explorar el context en el qual treballa.