Nous sons urbans

13/12/2018

Amb els sentits ben desperts com sempre, Sónar Barcelona 2019 presenta als artistes i DJs que creen la banda sonora dels clubs de soterranis, magatzems de raves i parades d'autobús de tot el món.

El celebrat productor britànic Ross From Friends portarà a SonarVillage el seu festí de sons funk, pop, beats, dance, garage, melodies, samples, soul, techno…

El joveníssim MC d'origen francès Octavian, entre el grime i el nou rap, aportarà una bona mostra de nous sabors a l'escena rap del Regne Unit mentre que l'alquimista sònic Murlo es presentarà amb un show audiovisual exclusiu on interpretarà els seus primers nous temes que porten el grime a una altra dimensió, com ben ha fet amb Rihanna.

El R&B de nova generació vindrà de la mà del duo Snakehips mentre que el carismàtic multiinstrumentista i productor francès FKJ portarà el seu modern soul, funk i hip-hop clàssic per sonar a mitja tarda a l'escenari SonarVillage.

Per la seva banda, Andy C, una de les llegendes vives de l'escena britànica del drum&bass i el jungle, demostrarà perquè és considerat tota una institució darrere dels plats la nit del divendres.

Des de Barcelona Bad Gyal, la nostra jove més internacional, que segueix proclamant que lo seu és el dancehall, encara que sovint se li relacioni amb el fenomen trap. Sigui com sigui, tornarem a tenir a aquesta divinitat del ghetto amb actitud de gènere al festival, en aquesta ocasió amb tot el SonarVillage per a ella.

Un capítol a part mereixen dos nous artistes africans: Slikback, jove productor kenyà amb tirada per la bass music que deconstrueix magistralment sons com el trap, el footwork i el grime. Mentre des d'Uganda arribarà Hibotep, la DJ, cineasta, rapera i productora de música de club. Les seves sessions estan trufades de trap, hip-hop, house i ritmes propis de Tanzània, Kenya, el Taraab, el Magrib i Gnawa.