The Matthew Herbert Brexit Big Band

Accidental / UK

  • Diumenge 21 22:00 - 23:30

    Sónar de Nit - Teatre Grec

Cloenda en clau europeista

Diumenge 21 de juliol. Teatre Grec.
En col·laboració amb el Festival Grec.
A causa de la capacitat limitada de l'espai, aquest concert requereix una entrada separada per assistir-hi. Entrades a la venda aquí.

El dramàtic gir que ha pres el Regne Unit després de la votació del Brexit, el 23 de juny de 2016, és al mateix temps punt de partida i motor del nou projecte del genial Matthew Herbert, en el qual han participat al voltant de mil músics de diferents països de la Unió Europea. Aquest nou i titànic treball del productor anglès ha cristal·litzat en un disc de 16 temes, “The State Between Us”, que es publica el 29 de març (data prevista també per la sortida del Regne Unit de la UE) i en una sèrie de concerts de gran format en els quals Herbert va acompanyat per una gran orquestra, la Brexit Big Band, també anomenada en algunes ocasions com The Matthew Herbert Great Britain and Gibraltar European Union Membership Referèndum Big Band. Una gran orquestra que serà protagonista del concert especial de clausura de Sónar 2019, el diumenge 21 de juliol al Teatre Grec, on a més també se sumarà el Cor Pilot de l’Esmuc, format per 50 veus. Si Gran Bretanya ha de deixar Europa almenys que sigui de forma espectacular.

Durant els dos últims anys Herbert ha imaginat al costat dels seus músics i col·laboradors (entre ells Arto Lindsay i la respectada dramaturga Caryl Churchill) què ha passat des del dia de la votació fins avui i què significa ser britànic ara mateix, l’any 2019. I ho ha fet a la seva manera, reunint una nova big band per a l'ocasió i integrant en el discurs sons i elements de la vida real: el desballestament d'un Ford Fiesta, un esmorzar anglès amb bacó i ous, la demolició d'una fàbrica, un nedador creuant el Canal de la Manxa, un passeig en bici per la residència de camp de la Primera Ministra britànica, un ramat d'ovelles a Gal·les i un arbre a Alemanya. Un nou capítol que afegir a la seva fascinant discografia, repleta de discos (“Around The House”, “Bodily Functions”, “Plat Du Jour”, “One Pig” i el més recent “A Nude”) en els quals les gravacions de camp i els sons del dia a dia han estat part fonamental del contingut musical.

matthewherbert.com/category/brexit-big-band


grec logo