Red Axes Live

Garzen Records / IR

  • Dissabte 20 20:00 - 21:00

    Sónar de Dia - SonarVillage by Estrella Damm

It began in Africa

Establerts i consolidats a l'escena internacional, el duet format pels israelites Niv Arzi i Dori Sadovnik actuaran amb un format de trio en directe a SonarVillage. El repertori incidirà en part en la seva nova aventura, "Trips", un projecte multimèdia que combina música, cinema i viatges al voltant del món a la recerca de músics i col·laboradors fora del comú, i que han començat a Àfrica, més concretament a Etiòpia i Costa d'Ivori. Però també en els sons influenciats per la tradició del seu propi país, donant forma a un espectacular viatge sonor i visual marcat per aquesta energia tan particular que defineix tot el que fa la parella de Tel Aviv.

Les percussions, i especialment els polirritmes de l'Àfrica subsahariana, han estat sempre en la base del so de Red Axes, construït habitualment sobre els fonaments de la col·laboració i la improvisació. Una idea que es percep en els seus tracks al costat del vocalista brasiler Abrao com "Caminho de Dreyfuss" o el hit de house mutant que és "Wating For a Surprise"; i també en la primera entrega de "Trips" a Studio K7, que inclou un vídeo de 17 minuts que documenta la seva experiència per terres africanes i un EP de tres tracks, en el qual han participat la banda ivoriana Yakomin i els alumnes del Institut National Supérieur des Arts et de l'Action Culturelle d'Abidjan, la principal ciutat del sud del país. I el millor és que porta el #1 al títol, la qual cosa és senyal inequívoca que han de venir encara molts més discos i enregistraments de la sèrie.

Sempre inquiets i amb les antenes activades, Niv i Dori han fundat la plataforma Garzen Records per donar sortida a artistes hebreus de funk, synth pop o post-punk. Red Axes actuaran, per cert, abans del tancament del dissabte a càrrec d'Erol Alkan, precisament el responsable del segell (Phantasy Sound) en el qual han publicat un dels seus últims EPs, "Sipoor". Un luxe i un plaer tenir-los de nou a Sónar.

soundcloud.com/redaxes