Christian Marclay "Investigations"

US

  • Divendres 19 21:00 - 22:00

    Sónar de Nit - Capella MACBA

El so de la fotografia

Sónar+D col·labora en la posada en escena de l'obra més recent de Christian Marclay, "Investigations" (2018), que tindrà lloc el 19 de juliol a La Capella del MACBA.

"Investigations reflecteix l'interès de Marclay per la fotografia i l'ús no tradicional dels instruments clàssics. Aquesta partitura aplega una col·lecció de 100 imatges –trobades i retallades– de mans tocant el piano. La idea és que aquesta particular partitura será interpretada per 10 pianistes que hauran de desxifrar el so, que correspon al moment en que es va disparar la fotografia i transcriure a notació musical el resultat de la investigació. Alguns dels pianistes confirmats són: Carles Viarnès, Haize Lizarazu, Philippe Thomas i Steve Beresford.

Christian Marclay és un dels artistes més originals i respectats dels últims 40 anys, amb un univers creatiu molt personal que comprèn treballs en camps com el so, el vídeo, la fotografia, el soroll o el cinema. Va ser dels primers artistes sonors a utilitzar el tocadiscs com un instrument per si mateix, donant peu a l'art del turntablisme, posteriorment adoptat com a llenguatge clau de la cultura hip-hop. Nascut a Califòrnia, criat a Ginebra i resident durant molts anys a Nova York, Marclay és una figura de culte venerada per instrumentistes, compositors i amants de les músiques menys convencionals, i la seva influència es pot percebre en gèneres tan dispars com el punk, el hip-hop, el jazz d'avantguarda, les bandes sonores o la música contemporània.Divendres 19 de Juliol. Capella MACBA.
Col.laboració amb MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona.
Adreça: Carrer dels Àngels , 7 08001 Barcelona.
Hora del concert: 21:00h
Degut a la capacitat limitada de l'espai, aquest concert requereix una entrada separada per assistir.
Entrades a la venta aquí.
Llegir més:
sonarplusd.com/ca/programs/barcelona-2019/areas/macba/investigations-de-christian-marclay