A$AP Rocky

RCA / US

Més cool impossible

En menys de 10 anys que porta a l’àmbit editorial, el raper de Harlem, Rakim Mayers, ha canviat les regles del joc del hip hop per complet. Fidel al so del carrer, però amb un ull posat a les tendències globals, i molt viu a l'hora de valorar les possibilitats creatives i comercials d'Internet, A$AP Rocky és, al costat d’Odd Future i Tyler The Creator, la primera estrella del hip hop del mil·lenni. Mayers conforma un tipus d'artista que no té por a experimentar, amb una mentalitat d'abast global, mostrant-se sobre l'escenari com un tipus elegant i molt cool.

Amb bona oïda per valorar els inusuals ritmes de productors innovadors com Clams Casino, A$AP ha sabut imposar un nou tipus de rap des del micro i la inclusió de bases trencadores. Quins altres artistes podrien seguir les premisses del seu aclamat “Sundress” en el qual utilitza un sampler de la banda psicodèlica Tame Impala? O quants d'aquests artistes utilitzarien la seva generositat per promocionar la feina de productors del Regne Unit com Skepta al sempre complicat mercat nord-americà?

Experimental fins al final, aquesta obsessió per sobrepassar els límits també s'estén als seus shows en viu, ja sigui provocant que ploguin bitllets de dòlar sobre la multitud, o incorporant audiovisuals d'avantguarda. Donat el seu historial de riscos creatius, podem garantir que qualsevol cosa que hagi planejat per Sónar 2019, canviarà de nou les regles del joc d'això que anomenem hip hop.

www.asapmob.com