Un Sónar global, intercultural, femení, queer i radical

20/07/2019

Sónar 2019 reuneix a 105.000 assistents procedents de més de 120 països. El festival ha presentat més de 80 estrenes i experiències úniques entre les seves 140 actuacions, i més de 300 artistes de 36 països, per primera vegada dels cinc continents. La distribució de públic nacional i internacional és del 52% i el 48% respectivament; 46.000 d'ells a Sónar de Dia i 59.000 a Sónar de Nit.

El festival torna en la seva pròxima edició a les seves dates habituals i se celebrarà a Barcelona els dies 18, 19 i 20 de juny de 2020. Aquest dilluns 22 de juliol a les 17:00h surten a la venda els primers abonaments de Sónar 2020 a un preu especial de 115€.


Una celebració de la diversitat i els ritmes globals

Sónar ha reafirmat aquest any la seva aposta per la diversitat artística i la radicalitat sonora, amb una important presència de creadors que treballen en els marges geogràfics, polítics, estilístics o de gènere. En aquest sentit, dones com Holly Herndon, K Á R Y Y N, Jlin, Arca, Sevdaliza, Kelly Moran, Ylia o Virgen Maria prenen la davantera amb discursos artístics de gran honestedat i calat emocional, compromís amb l'experimentació i potència expressiva.

En un món tan globalitzat Sónar ha volgut mostrar la formidable varietat de sons procedents d'escenes de diferents racons del planeta, i en aquest sentit han sobresortit especialment aquest any sonoritats i artistes de la nova Àfrica, com Deena Abdelwahed (de nou una dona), DJ Lag, Muqata'a (des de Palestina) o Slikback, així com la música llatina com a paradigma de l'èxit dels corrents urbans actuals, exemplificada, per descomptat, en la carismàtica figura de Bad Bunny (convertit ja en una de les majors estrelles del pop mundial), però també amb la solidesa i l'originalitat de propostes com les de Dengue Dengue Dengue o els nacionals Bad Gyal i Dellafuente. Sónar confirma també, un any més, el talent, la potència artística i l'exuberant creativitat de l'escena musical espanyola, amb exemples tan rotunds com els de Desert, Mans O, Los Voluble i Berlinist, tots ells amb concerts d'alt nivell.


Sónar+D obre noves vies de debat i recerca

Sónar+D, el congrés internacional de creativitat i tecnologia de Sónar, frega els 4.600 professionals inscrits procedents de 60 països. A les 37 conferències i masterclasses programades –aquest any duplicades a l'Stage +D i el nou espai de Masterclasses by SEAT– i els 20 workshops, hi ha hagut una ocupació propera al 100%, amb l'assistència d'un total 3.993 persones.


Sónar al Món: noves dates

Les properes cites de Sónar al món aquest any són Mèxic (5 d'octubre), Atenes (11 i 12 d'octubre) i Buenos Aires (10 de novembre). Ja al 2020 el festival arrencarà a Istanbul (al març) i Hong Kong (a l'abril).