SonarMix 008: Yugen Kala - Club music ‘avançada’ i esmolada

8/06/2022

Pocs DJs del lineup de Sónar 2022 encaixen millor que Yugen Kala amb el lema fundacional del festival, ‘Música Avançada’. Els bessons gallecs, amb tan sols 18 anys, han perfeccionat un so tan avantguardista com esmolat. A SonarMix 008, passen dels 90 als 180 bpm en poc menys d’una hora, visitant l’electrònica d’avantguarda, el grime ingràvid, el footwork i tot tipus de club music futurista.
“Un set rizomàtic que escapa de les fixacions de l’ésser, una entropia sònica sense complexos ni fronteres.” Així descriuen els 55 minuts i 58 segons del seu SonarMix, gravat a Mondo Club, a la seva Vigo natal, amb 4 CDJs. La potència afegida va donar als germans més opcions per a explorar els seus gustos i influències durant “una sessió molt dinàmica”. Una ràfega inicial de composició vocal electroacústica de Ake Parmerud es dissol (a través de l’amenaçadora dosi de glitchy vaporwave de Holly Herndon i Ytem) amb un tema de hip-hop experimental percussiu de Glia. Aquest tall marca la pauta de la resta del set: canvis abruptes però executats amb precisió quant a estil i tempo i una amalgama d’artistes que va des d’aquells amb més renom (Jlin, Mumdance, Slikback, Sophie...) fins a aquells més anònims (Granul, Fausto Mercier, WWWINGS).

Per a la seva actuació a SonarPark by DICE el divendres 17 de juny a Sónar de Dia, volen “transmetre als assistents molta energia, passió i amor per la música”. A més, portaran amb ells l’artista multidisciplinari barceloní Dømochevsky per a encarregar-se dels treballs visuals.

Mentrestant, la dupla ha estat ocupada, produint nova música i preparant remixes, així com organitzant el seu esdeveniment mensual FLUX a Mondo Club. Artistes que han actuat, actuen i actuaran a Sónar, com Loraine James, UNIIQU3 o DJ Lag, ja hi han estat.

“Sónar és el festival en el qual sempre hem somiat estar,” reconeixen Nico i Héctor Iglesias per email. A jutjar per aquest SonarMix, sembla que tot encaixa a la perfecció.

Tracklist:
Ake Parmerud - Grains of Voices
Holly Herndon - Breathe
Ytem - Oxalys
Gila - Trench Cadence
Glass - Online Fantasy (Zero Crossing Point Remix)
Space Afrika - B£E (aya wavefold)
Jader Toya - JT GOT STINGED (Walton Remix)
Martyn Bootyspoon - Steam
Richelle - All Black
Mumdance - FFS
st.grimes - Lenta (Miss Jay Remix)
Sophie - Faceshopping (Lipstick Gel Remix)
Wallwork - Havoc
Le Dom - Water Coaster
WWWINGS - LAVA
Klahrk - Sharp Set (KAVARI Remix)
Modern Collapse - Throw That iPhone X Away
Sega Bodega - Daddy
JLin - Battle Trak
Hanah - le100
Nemerov - AD05 (ABADIR Remix)
Loft - That Hyde Trakk
Ship Sket - Back Alley Sect
DJ Earl - Hol Up
GREG - Tipti
Laces - The Ridge (Trace Memory Remix)
Slikback - IN DA BACK
Granul - Maqa 
 Fausto Mercier - Mind Business
A. G. Cook - A-Z
TUNA DISPLAY - First Day Of Life