Sónar reuneix 122.000 persones a una 29a edició marcada per la diversitat cultural i el talent femení i local

23/06/2022

La 29a edició de Sónar Barcelona ha presentat centenars d’artistes i ponents al llarg de tres jornades de Sónar de Dia i Sónar+D i dues de Sónar de Nit. En total, més de 180 activitats que han reunit 122.000 assistents de 122 països. 43.000 persones van venir a Sónar de Dia (incloent les activitats de SonarExtra a diferents espais de Barcelona) i 79.000 a Sónar de Nit.

Sónar 2022 ha suposat la tornada a l’escenari de grans grups de l’electrònica contemporània com The Blaze, Moderat o The Chemical Brothers, sens dubte un dels shows més triomfants d’aquesta edició.

Sónar també va gaudir dels noms més grans de la música popular nacional, com C. Tangana amb la seva espectacular posada en escena o la poderosíssima Nathy Peluso. A més, Arca, Niño de Elche + Ylia + Banda “La Valenciana”, Maria Arnal i Marcel Bagés, Samantha Hudson, Tarta Relena, Rojuu, Polo & Pan, Nu Genea Live Band i ‘Uncompressed’, presentat per Patreon, van preparar actuacions exclusives i especialment ideades pel festival. Tots ells van ser protagonistes de molts dels millors moments del cap de setmana.

La pista de ball més gran del món va tornar a vibrar al ritme d’herois del clubbing com Charlotte de Witte, The Blessed Madonna, Eric Prydz, Richie Hawtin, Helena Hauff, ANNA & Maotik, Reinier Zonneveld, Jennifer Cardini b2b Perel, Jayda G, Folamour, Anfisa Letyago o Octo Octa b2b Eris Drew.

El festival ha reivindicat també el seu caràcter intergeneracional, apostant pels sons d’un futur cada cop més proper amb Morad, Ms Nina, Simona, Juicy Bae, Yugen Kala, Chico Blanco, GAZZI, Depresión Sonora, mori + rusowsky o El Bobe.


Sónar+D s’integra amb Sónar de Dia i s’obre a tot el públic

Sónar+D ha permès que tots els assistents de Sónar de Dia descobreixin els nous espais SonarMàtica by Tezos i SonarÀgora, així com l’espectacular Stage+D, a on es van celebrar activitats entre la conferència i la performance, com ‘Planet City and the Return of Global Wilderness’ de Liam Young, ‘S.A.N.D. (Somatic Acoustic Neolithic Dust)’ de Monira Al Qadiri & Raed Yassin, 5uuoPRPPW%A% amb els treballs visuals de DOES, gtxdlr & Laura Rigau i ¥€$Si PERSE i ‘A World of Service’ de JASSS & Ben Kreukniet.

Els nous ecosistemes nascuts a la Web3, els reptes creatius, industrials, polítics i ètics als quals ens enfronta la Intel·ligència Artificial (IA), els estudis i avanços de l’Ecologia Acústica i els treballs en matèria d’Ecologia i Ficció han estat els quatre eixos sobre els quals ha girat la conversa entre els més de 60 ponents presents en aquesta edició.

A més, SonarExtra ha plantejat un recorregut pel cor de Barcelona durant aquesta setmana que ha permès al públic submergir-se en ‘Hyperorgan’, l’experiència sonora de Sónar juntament amb el mestre organer Albert Blancafort, el tecnòleg Santi Vilanova, de Playmodes, i els compositors berlinesos gamut inc a Palau Güell; Sondear i ‘Museu del So’ de Mika Vainio a la Fundació Antoni Tàpies; i ‘Transient’ de Quayola, presentat per ME by Meliá, a l’Hotel ME Barcelona.


Sónar ja camina cap al seu 30è aniversari

Sónar Barcelona encara ja el recorregut cap al seu 30è aniversari, que se celebrarà els dies 15, 16 i 17 de juny de 2023

Abans, celebrarà aquest mateix estiu el cicle ‘Un SónarVillage a S’horabaixa’ a Mallorca

Ja el 2023, arribarà el torn de la 2a edició de Sónar Lisboa (31 de març, 1 i 2 d’abril) i la 7a de Sónar Istanbul.