Sónar presenta aquesta tardor un nou festival d'intel·ligència artificial aplicada a la música, una edició especial de Sónar al CCCB i un nou cicle de shows immersius a IDEAL

14/09/2021

Els dies 27, 28, 29 i 30 d'octubre es presentaran prop de 100 activitats repartides entre les programacions del nou AI and Music S+T+ARTS Festival (27 i 28 d'octubre) i de SónarCCCB 2021 (29 i 30 d'octubre).

Concerts, conferències, demostracions, workshops, projeccions i càpsules audiovisuals ompliran cada dia, del dijous 28 al dissabte 30, de 11:00h a 00:00h, els espais del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), a més d'altres activitats localitzades en diferents espais de Barcelona i altres ciutats europees.

Sónar proposa una experiència d'esdeveniments híbrids, presencials i digitals, amb abundància de continguts i formats basats en la cooperació i l'intercanvi de coneixement entre creadors, equipaments culturals i institucions científiques.
Tots dos festivals actuen com a hub per a connectar idees i projectes i com a element multiplicador de talent amb l'objectiu d'estimular la innovació cultural de la ciutat i del país, així com la seva projecció internacional.

Al programa de Sónar per a aquest 2021 han participat entitats com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), l'Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el Barcelona Supercomputing Center (BSC), el festival In-Edit, el centre d'arts digitals IDEAL, equipaments com Factory Berlin i Somerset House o centres de formació com ESMUC, Eina, Taller de Músics, IED i BAU.

El nou festival d'intel·ligència artificial i música, organitzat en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i betevé, i impulsat per S+T+ARTS de la Comissió Europea reunirà experts, científics, professionals i artistes de tot el món per debatre, explorar i demostrar la interacció entre humans i tecnologia a través d'un ampli i impactant programa de concerts, conferències, demostracions i hackathons.

Es presentarà un total de 21 shows musicals que integren la intel·ligència artificial, la majoria d'ells produïts expressament per al festival, entre els quals destaquen la col·laboració inèdita entre Holly Herndon, Maria Arnal i Tarta Relena o d’altres projectes artístics com Mouse on Mars, Hamill Industries & Kiani de la Valle, AWWZ, Nabihah Iqbal and Libby Heaney o Reiko Yamada. La nit de dimecres 27 d'octubre L'Auditori de Barcelona acollirà el Concert Inaugural de l'AI and Music Festival, amb el pianista i compositor Marco Mezquida presentant "Piano + AI".

Per la seva part, SónarCCCB comptarà amb 40 shows i DJ sets, amb grans noms internacionals de l'avantguarda com Koreless, Tirzah, Leon Vynehall, Space Afrika, Parrenin/Weinrich/Rollet, Object Blue A/V Live, Il Quadro di Troisi, Die Wilde Jagd o DJ Nigga Fox, així com una àmplia representació del talent nacional i local actual com BFlecha, Rakky Ripper o Cora Novoa & The Artifacts, entre d'altres.

El programa de SónarCCCB es completa amb les conferències i workshops de Sónar+D i culminarà amb una marató de documentals sobre electrònica el diumenge 31 d'octubre a l’Aribau Multicines en associació amb el festival In-Edit. El dia anterior, dins el programa de xerrades de SónarCCCB tindrà lloc una conversa exclusiva entre Laurent Garnier i J.A. Bayona.

Prèviament, els dies 16, 17 i 18 de setembre, se celebrarà la premiere de "Koraal-Magma", el nou show audiovisual de John Talabot i Desilence, que obrirà un nou cicle de concerts immersius d'artistes locals de Sónar a IDEAL. Les sessions, dues cada dia, seran a les 20:00h i a les 22:00h. Més endavant se succeiran nous shows com el de Raül Refree & Pedro Vian feat. Pedro Maia A/V set (7 i 8 d'octubre), entre d'altres.

Totes les activitats tindran caràcter presencial i bona part de l'oferta de l'AI and Music Festival i de SónarCCCB estarà també disponible online en streaming produït per betevé a través de live.sonar.es i beteve.cat. Els aforaments estan limitats a 1.000 persones per dia per ambdós festivals al CCCB. A IDEAL hi haurà una capacitat de 200 assistents per sessió.

Les entrades per als festivals AI and Music i SónarCCCB 2021 ja estan a la venda aquí (AI and Music / SónarCCCB) i les entrades per a Sónar a IDEALidealbarcelona.com.

L'agenda internacional de Sónar arrenca també en els pròxims dies amb la celebració de la cinquena edició de Sónar Istanbul (2 i 3 d'octubre). A l'abril de 2022 arribarà la primera edició de Sónar Lisboa i, ja al juny -els dies 16, 17 i 18-, l'esperada cita amb Sónar Barcelona.