Sónar envia a l'espai 20 noves peces de música d'artistes com Alva Noto, Kate Tempest, Lorenzo Senni o Niño de Elche

12/04/2018

Els 20 nous temes

Els propers 14, 15 i 16 de maig tindrà lloc la segona transmissió de Sónar a l'Estrella de Luyten b, l'exoplaneta potencialment habitable ubicat a 12,4 anys llum de la Terra, a més de 120 bilions de kilòmetres.

Els artistes que participen en aquesta segona transmissió prevista pels dies 14, 15 i 16 de maig són Agoria (França), Ah! Kosmos (Turquia), Alva Noto (Alemanya), Choi Sai Ho (Xina), Cora Novoa (Espanya), Daedelus (EE.UU.), Daito Manabe (Japó), Desert (Espanya), Juana Molina (Argentina), Kate Tempest (Regne Unit), LCC (Espanya), Lorenzo Senni (Itàlia), Niño de Elche (Espanya), Ryoji Ikeda (Japó), Squarepusher (Regne Unit), Yuzo Koshiro (Japó) i Zora Jones (Àustria).

La primera transmissió, que es va realitzar els dies 16, 17 i 18 d'octubre del 2017, ja va incloure música d'Autechre (Regne Unit), Modeselektor (Alemanya), Laurent Garnier (França), Holly Herndon (EE.UU.), Matmos (EE.UU.), Jean-Michel Jarre (França), Nina Kraviz (Rússia), Francisco López (Espanya), The Black Madonna (EE.UU.), Kerri Chandler (EE.UU.), Ólafur Arnalds (Islàndia), Kode 9 (Regne Unit), Laurel Halo (EE.UU.), Soichi Terada (Japó), Fatima Al Qadiri (Kuwait), Cabo San Roque (Espanya), BFlecha (Espanya) y Nisennenmondai (Japó).

Sónar ha enviat la segona transmissió en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) -el centre d'investigació que estudia tots els aspectes relacionats amb l'espai i les ciències espacials-, i amb l'astrofísic Yvan Dutil, creador d'un sistema de codificació per missatges destinats a la comunicació amb extraterrestres i membres del SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence).

El primer enviament es va realitzar en col·laboració amb el METI International (Messaging Extraterrestrial Intelligence) -l'organització d'investigadors que defensen un contacte proactiu amb extraterrestres-.


Els tres guanyadors del concurs

Aquest nou enviament també inclou 3 peces de música que han estat creades pels guanyadors del concurs convocat pel festival i que han estat seleccionades entre 400 propostes aspirants que han volgut participar en aquesta singular crida col·lectiva a la intel·ligència extraterrestre.

Els tres creadors que finalment han resultat seleccionats són Nisa Pujol Masià (Espanya), Pavel Apisov (Ucraïna) i Darko Keteleš (República Txeca).


Sónar Calling en forma d'instal·lació a Sónar de Dia

Sónar 2018 comptarà amb la instal·lació "Sónar Calling GJ273b Control Room by Absolut", un espai a Sónar de Dia dissenyat per descobrir els aspectes artístics i científics del projecte.

Una instal·lació de format artístic on les llums icòniques de Sónar Calling GJ273b i la projecció a gran escala de paisatges evocatius de Tromsø transporten al visitant en l'atmosfera d'un dels projectes més ambiciosos de la història del festival.

A l'entrada de la instal·lació, uns vídeos explicaran com es van realitzar les dues transmissions de música a partir d'entrevistes als 38 participants i als científics que han fet possible els enviaments; els sons i les descripcions de les peces enviades i en contingut científic de les transmissions.

Tota la música i els missatges dels artistes, juntament amb tota la informació sobre el projecte ja estan disponibles a www.sonarcalling.com.