Sónar Barcelona presenta les seves tres estrelles Michelin

3/05/2018

L'àrea gastronòmica de Sónar 2018 comptarà per segon any consecutiu amb els menús de tres xefs amb estrella Michelin.

Fina Puigdevall, del restaurant Les Cols servirà el seu menú el dijous 14 de juny.
Albert Adrià y Paco Méndez  del restaurant Hoja Santa el divendres 15 de juny.
Hideki Matsuhisa del restaurant Koy Shunka el dissabte 16 de juny.

Cada cuiner crearà dos menús exclusius (el principal, format per un entrant, un plat principal i unes postres; i el fast menú, amb un entrepà d'autor) ideats per ser degustats únicament a l'Àrea VIP de Sónar de Dia* els tres dies del festival.

Inspirats en la gastronomia mediterrània, mexicana i asiàtica, els tres xefs reinterpreten la tradició per oferir una cuina amb visió creativa.

*Poden accedir a l'Àrea VIP els posseïdors d'Abonaments VIP i els Acreditats professionals de Sónar+D. Tota la informació d'abonaments i entrades aquí.


Fina Puigdevall, una cuina amb ànima

“Més enllà de les estrelles (2) i els premis –pluridisciplinars i d’abast mundial- Les Cols és un restaurant que impacta i sorprèn al comensal. Fina Puigdevall i Manel Puigvert han tingut l'estranya capacitat de crear un espai i una proposta únics, d'una força inusitada. La cuina de Fina Puigdevall emergeix silenciosament d'aquest jardí de la biodiversitat que és la comarca de la Garrotxa. Reflex natural del paisatge proper, tant com el calendari de les quatre estacions, elabora plats d'aliments poc viatjats als fogons de la masia que l'ha vist néixer. Amb austeritat gairebé mística, enalteix aliments tan humils com el fajol, el blat de moro, les mongetes de Santa Pau, la poma del ciri o els ous frescos del seu propi galliner. Unió d'art i poesia, essència i sensualitat, introversió i intimisme, conjugats amb arguments contemporanis, compromís i valors de futur. Plats amb ànima, càlids i sensuals. Una cuina que enamora.”

Pep Palau, Co-director de Fòrum Gastronòmic


Albert Adrià, el més “chingón” d’elBarri

“Té la seva gràcia que sigui el mexicà Hoja Santa el restaurant tapat del grup elBarri. L'establiment que Albert Adrià va posar en mans de Paco Méndez avança discret però segur en la seva reinterpretació de la gastronomia centre-americana més “chingona”. Tradicions culinàries sagrades reben aquí el tribut necessari en estètiques mossegades amb els quals donar per bons els mitxelins i les “micheladas”. Moles que molen (molt), tacos que senten bé i tot, infladitas explosives, quesadillas lleugeres, cereals nus… Un festí de textures sòlides i líquides en estimulants glops llargs componen la versió més suggestiva d'aquest particularíssim Mèxic “lindo y querido”.

Belén Parra, periodista gastronòmica i bloguera en gastronomistas.com


Hideki Matsuhisa, alta cuina japonesa

“Hideki Matsuhisa va néixer a Toyota (Japó) al 1972. Des de petit es va iniciar en la gastronomia japonesa i el sushi a través del restaurant que regentava el seu pare; i després de treballar a diferents establiments a Tòquio, amb 25 anys va arribar a Barcelona i va quedar fascinat per la qualitat i varietat dels productes mediterranis. És llavors quan decideix combinar la tradicional tècnica culinària japonesa amb els productes i sabors del Mediterrani.

A l'octubre del 2009 va obrir Koy Shunka (“Intens Aroma de Temporada”) amb una espectacular cuina vista, que és el somni fet realitat de qualsevol cuiner, flanquejada per una barra de fusta de cedre natural on el comensal pot asseure's davant de l’itamae, el mestre de sushi, per gaudir de l'espectacle gastronòmic. Aquí és on Hideki va ser guardonat amb l'estrella Michelin que renova any rere any.”


Roger Ortuño, director de comerjapones.com