Sabor local, projecció global: 18 artistes de casa nostra que no pots perdre’t a Sónar 2022

2/06/2022

Artistes que han nascut i crescut a casa, però que miren molt més enllà. Artistes que projecten un missatge d’abast global, el so del qual no coneix fronteres. Tots ells -i molts més- estaran a Sónar Barcelona 2022, llançant un missatge fet a casa però pensat per als cinc continents.

Per descomptat, no podem passar per alt el gran espectacle del madrileny C. Tangana a SonarClub, en el que serà el primer cop que un artista espanyol protagonitzi el gran show de Sónar de Nit. O Nathy Peluso, que pocs minuts després apareixerà a SonarPub by Thunder Bitch per a continuar defensant la seva corona de gran reina del pop llatí.

Però hi ha molt més. El triomf del drill i el trap sense ajudes del mercat de Morad viurà una de les seves millors tardes al nou SonarPark by DICE, on també actuaran l’andalusa Juicy Bae amb la seva fusió de flamenc i trap i El Bobe, qui desafia el rap nacional amb lleugereses afro i metàfores carregades de flow.

La revolució a Barcelona té nom propi i aquest és Rojuu. El joveníssim anti-icona de l’emo-trap és capaç de mesclar jungle, hardcore i techno en les seves cançons, una amalgama de sons que recorda a un DJ set de Chico Blanco, GAZZI o els bessons gallecs Yugen Kala, capaços de fusionar qualsevol gènere underground orientat a la pista de club.

El rap dels canaris Locoplaya fa de la seva veu la seva principal arma, com succeirà en l’espectacle inèdit de Maria Arnal i Marcel Bagés presentant Hiperutopia juntament amb les 36 veus del Cor de Noies de l’Orfeó Català, o el del duo també català Tarta Relena amb altres 16 veus corals.

Niño de Elche unirà forces amb Ylia i els 80 músics de la Banda “La Valenciana” per a sembrar la bogeria a l’escenari i a la pista amb una reinterpretació de la música de les festes populars de València en clau mákina, flamenc i bakala. Els sempre inquiets b1n0 presentaran el seu nou live a/v a SonarHall, l’ídol queer Samantha Hudson improvisarà una rave en el mateix escenari mostrant una faceta del seu àlbum desconeguda fins al moment -’Liquidación Total Por Cierre’- i mori, rusowsky culminaran el gran èxit que ha viscut el seu bedroom-pop des de principis de 2020.

De tornada al latin pop, l’argentina establerta a Barcelona Simona reivindicarà una nova manera de fer soft trap i sweet reggaetón, que l’està convertint en estrella d’un futur cada cop més proper. Com també ho és la seva compatriota Ms Nina, culpable de la revolució del neo-perreo en clau feminista.