Red Bull Music Academy i Sónar presenten un festí de sons i propostes insòlites a SonarDôme

6/03/2018

Red Bull Music Academy celebra 20 anys de vida coincidint amb el 25è aniversari de Sónar i ho fa amb una programació realment especial, repleta de tàndems inesperats, shows inèdits i artistes emergents d'arreu del món.


Duos i trios de gran nivell

Les parelles artístiques tenen un protagonisme notori aquest any a SonarDôme, amb casos realment destacats, com els d'Amp Fiddler & Tony Allen (Detroit funk meets Afrobeat) DJ Stingray & Mumdance (electro americà col·lisionant amb grime anglès), Clip & Cora Novoa (còmplices al segell Seeking The Velvet tocant junts per primera vegada), DJ Earl & Nick Hook (amb un AV show de ritmes frenètics i sabor a NY i Chicago), el duet portuguès de Violet & Photonz; i el salvatge trio de sorollistes techno format per Dominick Fernow, Low Jack i Silent Servant actuant sota el nom de Rainforest Spiritual Enslavement, projecte del primer d'ells.

Però aquí no acaben els "dream teams": també escoltarem sobre l'escenari del Dôme el pop experimental i obert de Decisive Pink (Angel Deradoorian i Kate Shilonosova), el hip-hop abstracte del gran Dabrye acompanyat per Kadence; l'ambient evocador de Suzanne Kraft & Jonny Nash; la bogeria grega de Territroy (Mr. Statik i Larry Gus); i el trio suec responsable de l'excel·lent segell house Studio Barnhus (Kornél Kovács, Axel Boman i Petter Nordkvist).


El so dels videojocs japonesos

Capítol a part pels tàndems formats per Kode9 & Koji Morimoto i Yuzo Koshiro & Motohiro Kawashima –amb l'ajuda en tots dos casos de Konx-om-Pax a les imatges– repassant la història de la música dels videojocs japonesos amb dues propostes audiovisuals que uniran tecnologia punta i nostàlgia gamer. A ells cal sumar el show de DITC 音, àlies de Nick Dwyer, responsable de la sèrie "Diggin In The Carts" per la RBMA i del recopilatori del mateix nom que reuneix grans fites de la música dels jocs nipons, publicat a Hyperdub (no per casualitat, el segell de Kode9).


Vanguardia i ball entre cortines blaves

Cal destacar molt especialment també l'actuació de SOPHIE, que ha trencat diversos esquemes amb el seu discurs transgenèric i transgènere, i que es presenta a Sónar amb nou material i nou show visual.

Completen el cartell d'aquest any al Dôme les interessantíssimes propostes dels nacionals Alex Silva Band (operant des de Baltimore des de fa un temps), Big Menu & Friends i Museless; el dj set del gran Tony Humphries rememorant la seva època daurada en les ones americanes; el jazz avantguardista de la britànica Emma-Jean Thackray's Walrus; la bogeria sònica de Claude Speeed; el show slow-mo de la veterana productora parisenca Chloé; l'experimentació des de Malàisia de The Venopian Solitude; i l'electro-pop íntim de la jove productora i vocalista francesa OkLou.