Pump up the volume: DESPACIO arriba a Sónar de Nit

4/03/2020

Et trobes en una habitació fosca. L'única llum que hi ha és un centelleig intermitent que t'arriba des d'una bola de miralls gegant penjada del sostre. A poc a poc van apareixent més llums enmig de la penombra: uns tubs de color verd brillant procedents d'uns altaveus Macintosh disposats en cercle al voltant de la sala. A esquerra i dreta notes diversos cossos ballant i movent-se de manera harmònica. Ulls tancats, somriures dibuixats als rostres. En una cantonada al fons, amagant-se del focus central en el que es concentra el públic, un DJ selecciona un disc entre un munt de vinils amuntegats al seu voltant i el posa al plat. El tema sona, les percussions apareixen i de cop emergeix una melodia de sintetitzador que reconeixes immediatament. Mentre la melodia t'empeny a moure't vas confirmant que aquest tema ja l'has escoltat abans en altres ocasions. Però mai així, com ara, d'aquesta manera.

Tres dels noms més influents de l'escena de la música de ball recent, James Murhpy de LCD Soundsystem i els germans Stephen i David Dewaele de Soulwax i 2manydjs, arribaran a Sónar Barcelona 2020 per explorar totes les facetes del seu univers sonor a tres dels escenaris més emblemàtics del festival: SonarVillage by Estrella Damm, SonarPub by Thunder Bitch i, per primera vegada, amb el seu projecte DESPACIO a SonarCar.

Tot començarà el dijous 18 de juny, quan James Murphy s'encarregui de la cabina de l'escenari principal de Sónar de Dia per primer cop. Ho farà en un moment del dia lluminós i assolellat, la qual cosa li permetrà explorar el costat més psicodèlic del seu repertori, donant peu a que apareguin joies del post punk dels 80 i edits meravellosos de l'era daurada del soulful disco americà.

Ja en aquest punt hem de parlar de DESPACIO. Creat amb el clar objectiu de retornar el centre d'atenció a la pròpia música i a la pista de ball, el projecte de club circular de Murphy i els germans Dewaele tranformará SonarCar en un somni per qualsevol fan de la música, un espai a mig camí entre un nightclub i una experiència de "tria la teva pròpia aventura", materialitzada en gran part gràcies a un soundsystem format per 50.000 watts de potència Macintosh. 

Inspirat per la festes de The Loft que David Mancuso feia a Nova York als anys 70 i en l'edat daurada del balearic house a Eivissa, DESPACIO és l'oportunitat que es donen a si mateixos els seus creadors per donar sortida al costat més eclèctic de la seva formidable col·lecció de discos, amb un sola norma a l'horitzó: no punxar mai per sobre dels 120 bpms. El resultat és un viatge sense pausa per la història de la música popular, un recorregut en el qual cançons de Talking Heads i Kate Bush encaixen perfectament amb incunables i perles amagades de la tradició disco. Com ells mateixos diuen sempre: DESPACIO is Happiness.

De la mateixa manera que DESPACIO és un exercici de baixar les revolucions a la pista, el set de 2manydjs el divendres 19 a SonarPub by Thunder Bitch serà exactament el contrari: una festa de ritme i hits en la qual els germans Dewaele podran exhibir el seu reconegut talent per les mescles impossibles, mentre el sol comença a aparèixer i il·luminar el moment final d'eufòria col·lectiva.

Tres artistes. Tres dies. Tres escenaris. I un milió d'oportunitats de ballar com si ningú t'estigués observant.