“NI FLYERS NI PÒSTERS. 25 anys d'imatge Sónar”: un recorregut experiencial per la imatge del festival

20/03/2018

Entre el 24 de maig i el 23 de juny, i amb motiu del 25è Aniversari de Sónar, el Centre d'Art Tecla Sala de L'Hospitalet acollirà una relectura de les temàtiques de la campanya al llarg dels 25 anys de festival

A través d'una selecció de més de 50 peces icòniques distribuïdes en 10 sales, la mostra proposa un recorregut experiencial per les diverses temàtiques que han conformat les campanyes de Sónar al llarg d'aquests 25 anys, submergint a l'espectador en les fascinacions i obsessions de Sergio Caballero, codirector de Sónar i autor de les campanyes: les famílies, els objectes i figures de culte o adoració, la mitificació de l'obra d'art, el surrealisme ortodox i les seves derives d'humor àcid, l'atracció pel viatge, els paisatges freds i la neu. Un univers a vegades fabulós i sobrenatural, d'altres més cru i mordaç o simplement tendre.

Fugint de flyers, pòsters o d’altres suports convencionals com els banners, la mostra es nodreix de vídeos, instal·lacions, escultures, documentació i fotografies que aniran desdibuixant, qüestionant i trastocant la realitat i la memòria de l'espectador. L'exposició mateixa és una gran instal·lació protagonitzada pels cèlebres fantasmes de Finisterrae (2010), les bessones telecinèsiques (2000), Maradona (2002) o els propis pares dels organitzadors del festival (1997), entre molts d’altres.

"NI FLYERS NI PÒSTERS" és també un regal per a fans i fetitxistes de la història de Sónar. Aquells que esperen expectants la imatge de cada any reconeixeran a través d'objectes, roba, maquetes, fotografies o escultures a algunes de les icones i dels personatges més emblemàtics de les campanyes.

L'entrada a l'exposició és gratuïta.

Com a activitats complementàries s'ofereixen 3 visites guiades de la mà de diferents personatges que han protagonitzat la imatge del festival.

Dissabte 26 de maig: 'El Dioni'
Protagonista de la campanya de Sónar 2005.

Dissabte 2 de juny: 'Els nans'.
Protagonistes de La Distancia i imatge del festival el 2012.

Dissabte 9 de juny: 'Els 2 fantasmes'
Protagonistes del primer llarg de Caballero, Finisterrae, i de la imatge de Sónar 2010.


Ubicació i horaris

"NI FLYERS NI PÒSTERS. 25 anys d'imatge Sónar"
24 Maig – 23 de Juny
Centre d'Art Tecla Sala
Avinguda de Josep Tarradellas i Joan, 44, 08901 L'Hospitalet de Llobregat
www.teclasala.net

Horaris:
De dimarts a dissabte: d'11 a 14 h i de 17 a 20 h.
Diumenges i festius: d'11 a 14 h.
Dilluns: tancat.


Transport:
Durant els tres dies de Sónar, 14, 15 i 16 de Juny, un autobús connectarà el Centre d'Art Tecla Sala amb el recinte de Sónar de Dia.
-Metro L1 (Torrassa)
-Autobús interurbà L12 i L16


Una iniciativa de
Amb la col·laboració de
Amb el suport de
Mitjà associat