Les constel·lacions de Sónar de Nit 3. Dancefloor selectors

23/05/2018

Sónar de Nit està ple d'estrelles. N’hi ha tantes que formen entre si diferents constel·lacions, cadascuna d'elles amb un univers sonor propi i definit.

Avui desvetllem la tercera d'aquestes constel·lacions: la que se centra en els mestres de la pista i els més il·lustres selectors del firmament dance.


Viatge còsmic

SonarCar rep aquest any a dos experimentats pilots, molt respectats en l'escena internacional i amb un coneixement de la història de la música més profund que un forat negre.

D'una banda DJ Harvey, selector llegendari obert sempre a tota mena de sonoritats, amb una tendència natural cap al disco marcià, el house de sabor baleàric i la psicodèlia en totes les seves manifestacions. El mateix podem dir de John Talabot, més jove però també amb una llarga trajectòria com a DJ i selector de rareses dance, molt habituat i còmode -com Harvey- amb les sessions llargues que comencen en un espectre i acaben en un altre completament diferent.


Ball universal

Sónar de Nit rep a dos homes que porten diversos anys situats al capdamunt del seu ofici per la seva demostrada capacitat per regnar en els grans escenaris. Especialment Laurent Garnier, el mestre de cerimònies perfecte pels moments més especials del festival; com, per exemple, el tancament del dissabte a SonarPub, on oferirà un set de quatre hores. No es queda enrere A-Trak, un dels DJs més versàtils i oberts de mires de les últimes dècades, també oficiant el seu ritual del ball a última hora del divendres, en aquest cas a SonarClub.

En aquest apartat també mereixen menció especial els irlandesos Bicep, clàssics moderns i duet clau d’aquesta dècada per la solidesa del seu techno-house i un so musculós que no entén de temps ni de modes. Actuaran en directe, el divendres 15, a SonarLab.


Duets estel·lars

Les parelles artístiques i els duets creatius abunden aquest any a la programació del festival. A Sónar de Nit destaquen especialment els formats per Miss Kittin & Kim Ann Foxman i Motor City Drum Ensemble & Jeremy Underground; les dues primeres oficiaran un set a altes hores de la nit marcat pel seu carisma i la seva passió compartida pel house, el techno i l’electro de tints foscos; i els segons obriran els seus valuosos tresors plens de disco i house de tots els temps per gran plaer de tots aquells que s'acostin a escoltar-los i ballar-los.


Galàxies paral·leles

Les dues jornades de Sónar de Nit vénen marcades també per la saviesa de diversos selectors i productors de gran personalitat i profunditat en la seva manera d'entendre la música de club.

És el cas del DJ holandès Young Marco, l'extraordinària housemaster americana Octo Octa i els selectors nacionals Alicia Carrera (Hivern Discs), Bawrut (italià resident a Madrid) i C.E.E. Shepherds (responsables del segell Lapsus), cadascun d'ells amb un talent especial pel ball intrèpid i sempre a punt per elevar el llistó de qualsevol festa i pista de ball.

Les constel·lacions de Sónar de Nit:
1. Music for your eyes and ears


Les constel·lacions de Sónar de Nit:
2. Sons urbans i future beats


Les constel·lacions de Sónar de Nit:
4. Techno i clubbing experimental