Kruder & Dorfmeister, Honey Dijon i més a xside Night

14/01/2020

El 24, 25 y 26 de febrer, xside Night es converteix en l'esdeveniment d'afterwork més  gran de la setmana MWC Barcelona. A partir de les 18h, Sónar convida a al públic general a ballar tota la nit amb la música de DJs internacionals, demostracions en directe i talent local amb art immersiu, conferències, i els icònics autos de xoc de Sónar de Nit.

La festa de cloenda d'xside, el dimecres 26 de febrer, rebrà un dels actes més influents de la música trip-hop de finals dels 90: Kruder & Dorfmeister. Després de 25 anys, tornen a actuar en directe per oferir una sèrie de tech shows exclusius, convertint-se en una oportunitat única per veure actuar la banda que va crear la base de downtempo que molts d'altres han seguit després. Amb les seves sessions de DJ Kicks i K & D LP, el duo austríac format per Peter Kruder i Richard Dorfmeister és responsable de dues de les compilacions electròniques més aclamades de tots els temps. Si bé és famós per la seva selecta combinació de percussions acid-jazz, i línies inspirades en tropicalia i hip hop, la seva música en viu està dissenyada per ballar, tot incorporant drum and bass, 4/4 house beats i el techno minimalista i profund del seu alter ego de Kruder, Tosca.

Tot això anirà acompanyat de visuals d'avantguarda de la mà de l'estudi lichterloh tv de Viena. El seu innovador disseny d'il·luminació farà que el show s'adapti a la perfecció amb el tancament d'xside, on la música, la creativitat i la tecnologia convergeixen durant el 4YFN MWC. 

Les entrades individuals ja estan a la venda per al públic general per només 30€ fins al 23 de febrer.


Els destacats d'xside Night

El dilluns 24 de febrer, el pioner de la música electrònica Richie Hawtin pujarà a l'escenari per parlar de la seva experiència com a innovador, inventor i creador al capdavant de diversos projectes que han canviat les regles del joc al llarg de la seva àmplia carrera. Després d'aquesta xerrada d'un dels pioners de la música electrònica, el DJ Folamour, un dels productors més rellevants del nou house i disco francès, deixarà anar el seu particular conjunt de música funk i soul. 

L'esdeveniment de dimarts 25 començarà amb el compositor de música electrònica amb base a Berlín, Ben Lukas Boysen, qui treballa amb instal·lacions, partitures de pel·lícules i art sonor experimental, tant a nivell artístic individual com a nivell professional amb marques. Durant la demostració, titulada "Creació visual en viu", es sumaran a l'escenari els artistes digitals i de nous mitjans Joëlle Snaith i Joshua Davis. Després d'aquesta xerrada sobre la transversalitat a través de l'art, el disseny i el so, la innovadora DJ Jamz Supernova ens portarà a fer un recorregut pels sons de les tendències de les escenes urbanes d'arreu del món.

El dimecres 26 de febrer, xside Night tancarà amb estil de la mà de Kruder & Dorfmeister
amb un directe AV dels reis de l'electrònica down-tempo.

A aquesta actuació li seguiran els sets de la icònica DJ de música house i dissenyadora de moda Honey Dijon, i de la pionera nu-bass Awwz.