Generació Urbana: una conversa amb Deva

12/07/2019

Procedent de Cantàbria, és possible que Deva hagi estat educada lluny dels epicentres de la música trap de Madrid i Barcelona, però supleix una possible manca de contactes pròxims amb altes dosis de talent i personalitat. Seguint la influència dels seus ancestres a Antigua i Gran Bretanya, els seus subtils frasejats r&b i la seva sensibilitat amb el trap la situan prop de contemporànies com Aleesha o Bad Gyal, totes dues presents també en el festival. Sónar ha parlat amb ella uns dies abans del seu show, el dissabte 20 de juliol, a SonarXS.


De què s'alimenta la teva música i les teves lletres? T'inspires sempre en situacions reals i que has viscut? o deixes volar la teva imaginació per inventar personatges i metàfores?

Sempre de sentiments que he tingut en el passat o que vull tenir en el futur. M'inspiro en coses que m'han passat, excepte en els temes més superficials, però igualment sempre dic alguna cosa que penso o que és real. A vegades escric sobre com crec que hauria de ser jo o sobre el que m'agradaria veure de mi.


L'etiqueta “urban” quin significat té per a tu? Creus que d'alguna forma et limita artísticament o t'asseguis identificada amb ella?

No té cap significat, per mi només defineix la meva generació, però no la meva música. Sóc molt jove, i al final substituirem a la gent que no prioritza la qualitat de la música, fent precisament això, prioritzar la qualitat per sobre d'etiquetes. A mi no em limita, en tot cas limita a qui no se la pren seriosament pel fet de ser “urban”. Falta més serietat.


Sempre es diu que cridar l'atenció i arribar a l'èxit és relativament fàcil però mantenir-se és molt més complicat. Quin és el teu pla? Veus la teva carrera como un camí de llarg recorregut?

El meu pla és treballar fins a morir amb això i que sigui gradual. Vull créixer i avançar a poc a poc, perquè així les coses es mantenen.


Quina és la teva relació amb l'escenari?

Al principi li tenia molta por, però ara no puc esperar a sortir a l'escenari, sento que la meva confiança es multiplica.


Quins són els teus artistes preferits per col·laborar i treballar?

Els meus artistes preferits són tots aquells amb els que ja he treballat i que no m’hagin donat cap mal de cap.


Ens pots explicar una mica la playlist que ens has preparat? 

Són temes nous “pa que lo gosennnn!”


Què podem esperar del teu directe i del teu futur a curt termini a nivell de nova música i col·laboracions?

Col·laboraré amb molta gent de fora, i del meu directe el que puc dir és que posaré moltíssima energia i encara més confiança de la que ja tinc.