El futur de la música de ball a Sónar Barcelona 2019

13/06/2019

Cada any, Sónar dispara una instantània de l'escena actual, en la qual apareixen per igual artistes veterans desenvolupant noves vies d'expressió com músics emergents configurant el futur a través de la seva força i intuïció. Una fotografia que queda perfectament enfocada amb la programació dels sons ballables de Sónar 2019. Durant tres dies i dues nits, el festival presenta el més ampli espectre de la música dance contemporània, des del house de DJ Seinfeld i Ross From Friends passant pels himnes de Disclosure, el techno contagiat de trance de Paul Kalkbrenner i la cura que aplica Amelie Lens als anomenats "big room sounds".

Aquest any també hem centrat el nostre focus en aquells DJs que han convertit la selecció i el coneixement en una forma d'art. La sessió de sis hores de Floating Points a SonarCar, per exemple, promet ser un viatge psicodèlic a través de 40 anys de jazz, funk, soul i electrònica; mentrestant, l'estudi detallat del house, la bass music i la tradició disco fan de DJ Koze un dels més grans mestres actuals dels edits en viu. Impossible aquí no esmentar a Four Tet, que recentment ha realitzat un gir realment estimulant cap a terrenys més ballables, donant forma a una nova manera d'entendre el techno emocional. La de Sónar serà la seva única actuació a festivals nacionals aquest any, oferint un directe pràcticament a les fosques per a deixar que sigui la música la que parli per si mateixa.

L'esperit de col·laboració també està molt viu aquest any a Sónar, amb una sèrie de sets exclusius b2b que segur cridaran l'atenció tant dels clubbers veterans com els de la nova escola. Són tres parelles i un trio: els llegendaris Louie Vega & Honey Dijon; el versàtil tàndem que formen Peggy Gou & Palms Trax; els "techno masters" Blawan & Dax J; i, posant en dubte el tòpic de que "tres són multitud", els pilars del col·lectiu Body & Soul, Danny Krivit, Joe Clausell i Francois Kevorkian, amb un set especial de 6 hores i a 6 mans a SonarCar.

Clàssica, contemporània i avantguardista: el futur de la música de ball està a Sónar Barcelona 2019.