Food Experience

Tres xefs amb estrelles Michelin, Fina Puigdevall (Les Cols d’Olot), Albert Adrià (Hoja Santa) i Hideki Matsuhisa (Koy Shunka) crearan cadascun d’ells dos menús exclusius ideats per ser degustats a l'Àrea VIP de Sónar de Dia. A més, Sónar 2018 amplia la seva oferta gastronòmica amb una extensa selecció de foodtrucks tant a Sónar de Dia com a Sónar de Nit. Vint propostes culinàries amb productes ecològics, elaboracions artesanals, propostes de diferents països i sensible a tot tipus de persones i intoleràncies.

Restaurant
Àrea VIP
3 estrelles Michelin

L'àrea gastronòmica de Sónar de Dia comptarà per segon any consecutiu amb els menús de tres xefs amb estrella Michelin.


Dijous 14
Fina Puigdevall, una cuina amb ànima


“Més enllà de les estrelles (2) i els premis -pluridisciplinars i d’abast mundial- Les Cols és un restaurant que impacta i sacseja el comensal. Fina Puigdevall i Manel Puigvert han tingut la rara capacitat de crear un espai i una proposta úniques, d’una força inusitada. La cuina de Fina Puigdevall emergeix silenciosament d’aquest jardí de la biodiversitat que és la Garrotxa. Reflex natural del paisatge proper, tant com del calendari de les quatre estacions, elabora plats d’aliments poc viatjats als fogons de la masia que l’ha vist néixer. Amb austeritat quasi mística, enalteix menges tan humils com el fajol, el blat de moro, les mongetes de Santa Pau, la poma del ciri o els ous frescos del propi galliner. Compendi d’art i poesia, essència i sensualitat, introversió i intimisme, conjugats amb contemporaneïtat, compromís i valors de futur. Plats amb ànima, càlids i sensuals. Una cuina que enamora.“

Pep Palau, co-director de Fòrum Gastronòmic


Divendres 15
Albert Adrià, el més “chingón” d’elBarri


“Té la seva gràcia que sigui el mexicà Hoja Santa el restaurant tapat del grup elBarri. L’establiment que Albert Adrià posà en mans de Paco Méndez avança discret però segur amb la seva reinterpretació de la gastronomia centreamericana més canalla. Tradicions culinàries sagrades reben aquí el tribut necessari en estètics mossecs amb els que donar per bons els “mitxelins“ i les “micheladas”. Moles que molen (molt), tacos que es posen bé i tot, infladitas explosives, quesadillas lleugeres, cereals al descobert… Un festí de textures sòlides i líquides en estimulats glops llargs composen la versió més suggestiva d’aquest particularíssim Mèxic “lindo y querido”.

Belén Parra, periodista gastronòmica i bloguera a gastronomistas.com


Dissabte 16
Hideki Matsuhisa, alta cuina japonesa

“Hideki Matsuhisa va néixer a Toyota (Japó) el 1972. Des de petit es va iniciar en la gastronomia japonesa: el sushi a través del restaurant que regentava el seu pare i després de treballar a varis establiments de Tòquio. Amb 25 anys va arribar a Barcelona i va quedar fascinat per la qualitat i varietat dels productes mediterranis. És aleshores quan decideix combinar la tradicional tècnica culinària japonesa amb els productes i sabors del Mediterrani.

A l’octubre del 2009 va obrir Koy Shunka (“Intens Aroma de Temporada”) amb una espectacular cuina vista, que és el somni fet realitat de qualsevol cuiner, flanquejada per una barra de fusta de cedre natural on el comensal pot seure davant de l’itamae, el mestre de sushi, per gaudir de l’espectacle gastronòmic. Aquí és on Hideki va ser guardonat amb l’estrella Michelin que renova any rere any.”


Roger Ortuño, director de comerjapones.com

Food Trucks

Sónar 2018 amplia la seva oferta gastronòmica amb una extensa selecció de foodtrucks tant a Sónar de Dia com a Sónar de Nit, amb una oferta variada i sensible a tot tipus de persones i intoleràncies. Vint propostes culinàries amb productes ecològics, elaboracions artesanals i propostes de diferents països com Índia, Perú, Japó i Mèxic.


Foodtrucks a Sónar de Dia

Massala 73. Cuina índia, especiada i lleugera
María una crep. Creps dolces i salades
La Porchetta. Entrepans de la tradicional Porchetta italiana
Fileteando. Hamburgueses de vedella i aliments ecològics
Corazón de Agave. Cuina mexicana de carrer
Nomo. Cuina japonesa “prêt-à-porter”
La Rodante. Pizzes eco al tall
Kao. Cuina asiàtica by Josep Mª Kao
Rocambolesc. Gelats d’autor by Jordi RocaFoodtrucks a Sónar de Nit

Gala Urban Food. Hamburgueses de vedella ecològica
Indifood. Hotdogs d’autor
Laufer. Hamburgueses
La Moderna. Creps artesanes dolces i salades
Na Madrona. Plats de cuina italiana i siciliana
Kebab on wheels. Kebabs tradicionals
Mandonga. Entrepans de mandonguilles
Warike Project. Cuina de carrer peruana
Nómadas Pizza. Pizzes eco al tall
OnRoad. Hamburgueses de carns ecològiques
Corazón Verde. Cuina asiàtica

Begudes

Cerveses

Tant a les barres de Sónar de Dia com a les de Sónar de Nit hi haurà cerveses Estrella Damm, incloent la sense alcohol Free Damm i la cervesa apta per a celíacs Daura. A les Àrees VIP de Sónar de Dia i Sónar de Nit també hi haurà cervesa Inedit.


Còctels

Les barres de Sónar de Dia oferiran un servei de cocteleria de Red Bull. A l’espai de marca d’Absolut es vendran frozen cocktails. Als espais de Torres 15 i Royal Bliss es serviran combinats i còctels especials. J&B Innobar será un espai de cocteleria i experimentació per a descobrir noves formes innovadores de provar whisky. A Sónar de Nit, Absolut, Beefeater, Red Bull i Royal Bliss comptaran amb un espai on serviran còctels especialment dissenyats pel festival.


Vins

Aquest any Sónar amplia l'oferta de vins de la mà de Sangre de Toro. Es podrà degustar una varietat de vins als seus espais ubicats a prop de l’escenari SonarHall i al P5 (Palau de Congressos). A les Àrees VIP de Sónar de Dia i Sónar de Nit oferiran una selecció de vins de Família Torres.


Xupitos

Aquest any a Sónar de Nit podràs provar els sorprenents xupitos de Thunder Bitch, tant a les barres dels quatre escenaris com a l'espai propi que tindran dins del recinte.