OBC (Barcelona Symphony Orchestra) + Brad Lubman play Terry Riley: IN C

US - ES

  • Dijous 14 20:00 - 20:50

    Sónar de Dia - L'Auditori: Sala 1 - Pau Casals

Minimalisme al màxim exponent

Dijous 14 de juny. L’Auditori

A causa de la capacitat limitada de l'espai, aquest concert requereix una entrada separada per assistir-hi. Entrades disponibles aquí.

Preu especial de 5€ per als compradors de tickets Sónar. Rebràs el codi promocional de descompte a l’email de confirmació de compra.

 

Sónar 2018 i l’Auditori de Barcelona tornen a aliar-se en aquest 25è Aniversari per presentar “IN C”, obra mestra del compositor nord-americà de culte Terry Riley. “IN C” és una de les peces claus del minimalisme, i va suposar al seu moment una renovació estètica contra l'academicisme dominant als Estats Units als anys 60. L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya afrontarà aquesta partitura oberta sota la direcció artística del prestigiós director i percussionista americà Brad Lubman, que ha treballat entre d’altres amb DJ Spooky, John Zorn, Steve Reich i Pierre Boulez. “IN C”, originalment escrita per a un nombre indeterminat d'intèrprets, està formada per 53 petits fragments musicals numerats. Cada músic executa, en ordre, els 53 fragments escrits amb cert grau de llibertat, interaccionant aleatòriament entre ells i seguint un recorregut pautat de tonalitats. El resultat és una impactant massa sonora que evoluciona sobre la pulsió constant de la nota Do.

Terry Riley és un dels més grans innovadors del minimalisme americà, autor d'obres fonamentals i de culte com “A Rainbow In Curved Air” (1969) i “Persian Surgery Dervishes” (1972), a més, per descomptat, d’“IN C” (1968). El compositor californià va introduir elements com la repetició, els loops de cinta i el delay en el desenvolupament de la música clàssica occidental, i sovint va buscar inspiració en tradicions allunyades de l'americana, especialment de l'Índia, país que ha visitat en nombroses ocasions. Pianista clàssic i saxofonista autodidacta, seguidor de John Cage i John Coltrane i company de classe de Lamonte Young a la Universitat de Berkley, Riley ha estat també un pioner de l'electrònica i l'ús de sintetitzadors aplicat a un context acadèmic i contemporani.

terryriley.net
www.obc.es
www.auditori.cat