Gorillaz

Parlophone / UK

  • Divendres 15 22:00 - 23:30

    Sónar de Nit - SonarClub

Gorillaz són el cantant 2D, el baixista Murdoc Niccals, el guitarrista Noodle i el bateria Russel Hobbs. Creats per Damon Albarn i Jamie Hewlett, el seu aclamat àlbum de debut homònim es va publicar al 2001. Els següents discos de la banda, guanyadora dels premis Grammy i BRIT Awards, són "Demon Days" (2005), "Plastic Beach" (2010) i "The Fall" (2011). Fenomen realment global, Gorillaz ha encapçalat llistes d'èxits de tot el món i ha recorregut el planeta des de Sant Diego fins a Síria, obtenint centenars de milions d'escoltes i vendes rècord pel camí. Gorillaz han obtingut l'èxit des de tots els flancs possibles, guanyant nombrosos premis –entre ells el prestigiós Jim Henson Creativity Honor– i han estat reconeguts pel Llibre Guinness com el grup virtual més popular del món.

Al gener d'aquest any, just un dia abans de la celebració de la presidència de Donald Trump, els fans de Gorillaz no van haver d'esperar-se més, i 'Hallelujuah Money' (amb Benjamin Clementine com a convidat) va arribar enmig de l'aclamació general. Gorillaz avançaven d'aquesta manera el seu esperadíssim nou àlbum d'estudi, "Humanz", el cinquè ja de la seva carrera, "... una disc festiu per a un món que s'ha tornat boig" (The Guardian). "Humanz" va sortir a l'abril assolint els números 1 i 2 de les llistes d'EUA i UK respectivament i encapçalant els charts d'iTunes a més de 60 països de tot el món. Produït per Gorillaz, The Twilite Tone de D /\ P i Remi Kabaka i gravat a Londres, París, Nova York, Chicago i Jamaica, "Humanz" arriba set anys després que es publiquessin "The Fall" i "Plastic Beach". Murdoc, Noodle, Russel i 2D estan –com sempre– acompanyats per un elenc estel·lar d'artistes, com Jehnny Beth (Savages), Danny Brown, Benjamin Clementine, De La Soul, D.R.A.M., Peven Everett, Anthony Hamilton, Grace Jones, Zebra Katz, Kelela, Mavis Staples, Vince Staples, Popcaan, Pusha T, Jamie Principle i Kali Uchis, entre d'altres.

Altres aspectes destacats d'aquest any inclouen el llançament de l'app de Gorillaz, que ha permès als fans escoltar per primera vegada l'àlbum, com a part de la major "listening experience" feta fins ara, posant d'acord a persones de 500 llocs diferents, des de Tòquio a Santiago de Xile; també "Saturnz Barz (Spirit House)", l'èpica pel·lícula d'animació dirigida per Jamie Hewlett, amb quatre tracks de "Humanz" inclosos, i que s'ha convertit en el vídeo de 360º de major èxit a Youtube. I el "meravellós apocalipsi" que va ser Demon Dayz, el festival d'un sol dia comissariat per Albarn i Hewlett, que "va envair un parc d'atraccions per convertir-lo en un esdeveniment carnavalesc amb grans moments" (The Guardian), i va comptar amb les actuacions de Gorillaz, Kano, Vince Staples, Danny Brown, Popcaan, Little Simz, Kali Uchis i Kilo Kish. La posterior gira mundial del grup ha esgotat totes les localitats a Europa i Amèrica, tant del Nord com del Sud.

www.gorillaz.com