Alva Noto & Ryuichi Sakamoto

DE - JP

  • Diumenge 17 22:00 - 23:00

    Sónar de Dia - Teatre Grec

Cloenda de luxe

Diumenge 17 de juny. Teatre Grec

A causa de la capacitat limitada de l'espai, aquest concert requereix una entrada separada per assistir-hi. Entrades disponibles aquí

El final de la celebració dels 25 anys de Sónar no podria tenir millors amfitrions: Ryuichi Sakamoto i Alva Noto, junts de nou per oferir el concert de cloenda de Sónar 2018. I en un espai espectacular: el Teatre Grec de Barcelona, amb el seu majestuós amfiteatre i a l'aire lliure. Tots dos presentaran un espectacle totalment nou i inèdit, en el qual es troben treballant ara mateix. Portarà el nom de "Two", i inclourà material sonor creat especialment per a l'ocasió, a més de deixar suficient espai per a la improvisació. El de Sónar serà un dels poquíssims concerts a tota Europa que tots dos artistes oferiran aquest 2018. Sakamoto i Noto acaben de publicar un nou àlbum, "Glass", resultat de l'enregistrament d'una actuació improvisada en directe i inspirada per l'edifici on va tenir lloc, l'emblemàtica Glass House projectada per l'arquitecte nord-americà Philip Johnson l'any 1949.

La relació entre tots dos artistes ve des de lluny. Han gravat diversos discos a quatre mans ("Vrioon", "Insen", "Summvs"), tots ells editats a NOTON; i no és la primera vegada que actuaran junts a Sónar, on hem tingut el plaer de gaudir-los en diverses ocasions (també per separat). Al 2015 van compondre la banda sonora de "The Revenant", pel·lícula dirigida per Alejandro González Iñárritu, i ara repeteixen de nou amb aquest treball, que confirma l'excel·lent moment artístic que estan vivint cadascun d'ells: Sakamoto -un dels músics més rellevants dels últims 40 anys, fundador de Yellow Magic Orchestra i guanyador d'un Oscar per la música de "L'Últim Emperador"- ha obtingut un enorme èxit amb el seu recent àlbum, "async"; i Noto té un nou treball a punt de veure la llum, anomenat UNIEQAV, que presentarà en solitari a Sónar de Dia. Un luxe tenir-los de nou amb nosaltres per posar el tancament d'or final a una edició tan especial com la d'aquest any.

www.sitesakamoto.com
www.carstennicolai.de
www.alvanoto.com
www.noton.info