SonarMix 012: Selectya Glossy - Connexions de sud a sud

25/01/2023

“És una espècie de moodboard,” diu Selectya Glossy de SonarMix 012. Per al primer capítol d’una nova temporada de la sèrie, l’artista establerta a Barcelona ha reunit els millors moments dels seus sets més recents i els ha recreat en només una hora. Estem davant quelcom similar a un megamix, un DJ highlight reel.

El resultat exemplifica perfectament el que podria ser la seva aparició a Sónar de Dia 2023, “un viatge que connecta els ritmes més ballables de la zona sud global com el reggaetón, dancehall, amapiano, gqom i kuduro amb sons més experimentals de la música electrònica”.


Les connexions de sud a sud dels primers cinc minuts marquen la pauta. Un sample de Blade Runner planeja breument sobre la brillant psicodèlia andina de l’artista peruà QOQEQA, que es mescla amb el dancehall ronc de Munga Honorable, abans que “Cavalo Maluco” de DJ Adi & DJ Picante es transformi en reggaetón de Plan B feat. Yailemm & Clandestino. És música de ball física, que no distingeix entre ment i cos, que arriba d'escenes i gèneres que segueixen estant en els marges de la majoria de pistes de ball europees. “Habitar la perifèria és una cosa que m’identifica perquè d’aquí és d’on vinc, em va venir donat”, afegeix. “Reconèixer la bellesa que creix en els marges ha estat una cosa que he après a fer amb el temps.”

Ha estat a Sónar on Selectya Glossy ha trobat sovint aquesta bellesa. Quan pugi a l’escenari de SonarVillage by Estrella Damm el divendres 16 de juny, pensarà en la superestrella de l’amapiano Kamo Mphela, a la qual va veure allà l’any passat. “Va incloure al seu live show el tema “Ree’s Vive” de Griffit Vigo, probablement el meu tema preferit de gqom i un dels meus productors predilectes. Va ser un moment súper catàrtic per a mi; al mix trobareu un tema inèdit seu”, deixa caure. És una de les poques exclusives inèdites que apareixen, juntament amb un fragment encara més fosc de gqom de Menzi i un riddim amapiano de Citykingrsa ft. Drummertee924.

A més del seu propi set a Sónar 2023, recomana Manuka Honey i Nick León, dos DJs que exploren estils de latinx club, així com el live show ‘2048’ de Merca Bae. A part d’això, tocarà descobrir. “Sónar és un festival al qual una va a gaudir d’allò que coneix, però també a viure altres experiències sonores a les quals una no està acostumada.” Aquest esperit és part essencial del seu art i SonarMix 012 és bona prova d’això.

Tracklist:
QOQEQA - XI
Munga Honorable - Supm Afi Gwaan
DJ Adi & DJ Picante - Cavalo Maluco
Plan B ft. Yailemm & Clandestino - ¿Dónde los consigo? 
Citykingrsa ft. Drummertee924 - Unreleased
Hector El Father - Tú Quieres Duro
Mapara A Jazz & Makhadzi ft. Rude Kid Venda - Too Much 
DJ Nickie Cartel, Maestro & Limuel - Asa
ZVRI ft. Sona & Griffit Vigo - Medusa 
Blak Ryno - She Like That
Debit - Encounters
Noriega ft. Kartiel - Si Te Vas 
Mbulelo - Play The Beat
Griffit Vigo - Unreleased
Heavy-K ft. Drumetic Boyz & Malumnator - As’buyeli 
Jaijiu ft. DJ Tao - Besos En El Toto
Siete Catorce - Cheve
Burning Kry ft. Latonya Style - Shell 
Arurmukha - Beirut Bei Tag
Wisin & Yandel - Besos Mojados
Limbololo Soundsystem - Kokolimbo
Nadsat & Fatal Walima - Interscope
Wisin & Yandel & Hector El Father - La Barría
Menzi - Unreleased
Kapella Don - Top Shotta
NKC - Ghost Mode
Zion & Lennox - Pierdo La Cabeza
Scratcha DVA - Ang Laga De (Scratcha DVA DJ Tool)
F38 ft. Dj Firmeza - Nada Se Pá
Pvssy & Entrañas - Calor (Puzzy Stack Remix)
Scratcha DVA ft. Citizen Boy - Ammo 
Rkm & Ken-Y - Quiero Conocerte
Nuno Beats - IH
DJ Cora ft. Odunlade - Yeye Beat 
DJ Xandy Oliveira - Sr. Carlos
Lao & DJ Fucci - Guacamaya
Tommy Lee Sparta - Mek You Say
Verraco - Ronaldinho Hace La Elástica
T5UMUT5UMU - Desert
Vybz Kartel - Watch Over Us
Glass - Skin Transfer (Live Version)
Raeazy - 6.5 Natti Natasha x Farina x Cazzu x La Duraca
Pondus - Fragmento Cuatro